DHL EXPRESS'TEN TÜRKİYE'DEKİ E-TİCARET GİRİŞİMCİLERİNE DESTEK

Şirket, ABD’de giderek büyüyen e-ticaret sektörünün ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak iki yıla yayılan 185 milyon dolarlık bir yatırım planı açıkladı.
Teslimatlarda hız, etkinlik ve verimlilik artışı sağlayacak yeni yatırım, ABD’ye gönderim yapan Türkiye e-ticaret sektörü oyuncuları için önemli fırsatlar sunuyor. Dünyanın lider lojistik hizmet sağlayıcısı DHL Express, yeni yatırımlarıyla küresel anlamda hızla büyüyen e-ticaret sektöründeki fırsatlardan Türkiye’deki genç girişimcilerin de en etkin şekilde yararlanmasına destek oluyor. ABD’de artan e-ticaret hacmini destekleyecek yeni yatırım planı Türkiye’deki e-ticaret sektörü için en önemli pazarların başında gelen ABD’de zaman taahhütlü gönderilerin ve e-ticaret hacminin artışına bağlı olarak yeni bir yatırım planı açıklayan DHL Express, 2016 ve 2017 yılı boyunca 185 milyon dolar yatırım yapacak.
Müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmayı hedefleyen yatırım kapsamında iş gücünün artırılması, yeni teknolojik çözümlerin hayata geçirilmesi ve tesislerin büyütülmesiyle birlikte hanelere yapılan e-ticaret gönderilerinin teslimatında verimlilik ve etkinlik artışı bekleniyor. Bu yatırım tüm dünyada çevrimiçi perakende satış yapan şirketler için de müşteri memnuniyetini artıracak önemli bir kazanım anlamına geliyor.
Türkiye’den çıkan e-ticaret gönderilerinin yaklaşık yarısı ABD’ye
DHL Express Türkiye verilerine göre, 2016 yılında Türkiye’deki e-ticaret sitelerinden yurtdışına giden gönderilerin yaklaşık yarısı ABD’ye teslim edildi. İhracat açısından oldukça zorlu bir yıl olmasına rağmen, ABD’ye yönelik e-ticaret gönderileri 2016 yılında da yüzde 5 artışla büyümeye devam etti. Ve ABD’ye ulaştırılan tüm gönderiler içinde e-ticaret gönderileri yüzde 29’luk bir paya sahip olarak, bu büyümede önemli bir rol oynadı.
Claus Lassen: “Türkiye’de e-ticaret sektörüne tüm global ağımızla destek oluyoruz” DHL Express Türkiye CEO’su Claus Lassen, DHL’in küresel e-ticaret sektörüne ve ABD pazarına yönelik yatırımlarına ilişkin değerlendirmesinde, “DHL Grubu olarak halihazırda 400 milyar dolar seviyesinde bulunan ve 2020 yılında 1 trilyon dolara ulaşması beklenen küresel e-ticaret pazarını sağlıklı bir şekilde büyütmek için çalışıyoruz. Teknolojiye, çalışanlarımıza ve altyapıya yaptığımız yatırımlarla gönderilerin en hızlı, etkin ve verimli şekilde ulaşması gereken noktaya varmasını sağlıyoruz. Bununla birlikte çevrimiçi perakendeciler için özel gönderi araçlarımız, yerel gümrük uzmanlığımız ve hızlı gümrük çözümlerimiz de özellikle e-ticaret alanındaki genç girişimcilerin işlerini kolaylaştırarak büyümelerine destek oluyor” diye konuştu.
Türkiye’de de en önemli büyüme alanlarından birinin e-ticaret olduğuna inandıklarını ifade eden Claus Lassen, “Perakendenin geleceğini şekillendiren bu sektörün nihai tüketiciye daha iyi hizmet vermesi için tüm global ağımızla destek oluyoruz. Yakın zamanda ABD’de hayata geçirdiğimiz yatırım, Türkiye e-ticaret sektörünün en önemli pazarlarından biri olan bu ülkede e-ticaret gönderi verimliliğini artırarak önemli katkı sağlayacak” dedi.
E-ticareti kolaylaştıran özel çözümler: On Demand Delivery
Çevrimiçi alışveriş meraklılarının müşteri deneyimini geliştirmek üzere yeni ürün ve hizmetler geliştirmeye odaklanan DHL Express’in son yeniliklerinden biri de On Demand Delivery. Bu yeni hizmetle göndericiler spesifik teslimat seçenekleri arasında seçim yaparak DHL Express’in müşterilerini e-posta veya SMS üzerinden gönderinin durumu hakkında proaktif şekilde bilgilendirmesini sağlayabiliyor. Alıcılar ise esnek teslimat seçeneklerinden yararlanarak teslimat zamanı ve yerini istedikleri şekilde belirleyebiliyor. İlk seferde teslimat performansını artıran On Demand Delivery, özellikle hanelere yönelik e-ticaret gönderilerinde müşteri memnuniyetini artırıyor. On Demand Delivery’nin 2017 sonuna kadar küresel ticaret ve e-ticaret faaliyetlerinin çoğunluğunu oluşturan 100’ün üzerinde ülkede hayata geçirilmesi planlanıyor.
 
 

Exit mobile version