DEPREMİ FIRSATA ÇEVİRMEK…

 
Değerli okurlar, Elazığ merkezli deprem ülke gündemini değiştirdi. Son bilgilere göre 35 yurttaşımızı kaybettik. Ölenlere rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu tür felaketler turnusol kağıdı gibidir. İster, kişi, ister kurum ister kamu ister özel sektör olsun herkesin gerçek yüzü ortaya çıkar.
BAY HAMDİ’NİN GÖBELİ…
Ülkemiz bulunduğu coğrafya nedeniyle bir deprem ülkesidir. Hatırlarsınız bundan 8 yıl kadar önce yine aynı bölgede Van depremi yaşanmıştı. Deprem sonrası THY’nin ne yapacağı merak ediliyordu. THY’nin başındaki bay Hamdi bu konuda çok hassas(!) davranmıştı. Deprem 23 Ekim 2011 saat 13:41’de olmuş, bay Hamdi hemen bir açıklama yaparak “Yarın uçak biletleri konusunda Van’a özgü çalışmamız olacak.Kurumsal bir şirket olduğu için pazar günü karar çıkartılması mümkün değildir.” demişti. Öyle ya, her ay bir çuval para alan, altlarında şirketin son model arabalar verdiği, hepsinde akıllı telefon olan yönetici tayfası kimbilir nerelerdeydiler? Bunları toplamak o kadar kolay (!) değildi. Bay Hamdi yönetici arkadaşlarının pazar pazar keyfini bozmak istememişti anlaşılan ! Diyeceksiniz ki, ne var canım ertesi gün karar almışlardır, 1 günden birşey olmaz. Öyle olmamıştı ama. Bakın Hamdi bey “Van’a özgü çalışmasını” ne zaman açıklıyor? Depremin üzerinden 12 gün geçtikten sonra yani 5 Kasım 2011’de… Ne demiş peki? “16 Kasım’a kadar Van THY uçak biletleri sabit ücretten satılacak.” Bu açıklama üzerine kıyamet kopuyor ve yolcular 200 ila 400 TL arasında aldıkları biletleri paylaşıyorlar. Hamdi bey kızıyor:”Van için bilet fiyatı 104 TL… 1 TL olmaz mı? Olur Ama sponsor olman veya bulman lazım.” Gerçekten efsane bir cevap… İnsanlar sokakta kalmışlar, depremden kaçıyorlar veya Van’daki yakınlarına ulaşmak için İstanbul’dan Ankara’dan uçaklara akın etmişler, THY’nin CEO’su “zarar ederim.” diyor ve bilet fiyatlarını düşür diyenlere “sponsor ol veya bul” diye akıl veriyor.  Daha da ileri gidiyor ve kendisini eleştiren yurttaşlara bakın ne diyor:”Hitler’in propagandasını yapan Göbel’den betersin.Ama yemezler.” Üslubu geçtim, Hamdi beyi yansıtıyor da ben kullanılan örneğe takıldım asıl. Nazi Almanya’sının Propaganda Bakanı Goebbels’i kast ediyor da onu da yanlış yazıyor.
“THY HAYIR KURUMU DEĞİLDİR”
Neyse uzatmayalım, bay Hamdi sıkışınca sonradan havacılık yazarı olan Hakan Çelik’ten yardım istiyor. Zaten bilirsiniz bu gazetecilerin hepsi havacılığı çok iyi bilirler. “Hakan bey bakıp anons eder misin?” çağrısını alan Hakan bey hemen cevabı yapıştırıyor: “İstanbul-Van 69 TL. Sanırım yakıt maliyeti bu. Daha aşağı çekmek kuruma zarar verebilir.” Gazeteci değil sanki THY Akaryakıt Müdürü…İnsanlar ölmüş, perişanlık had safhada, bay Hamdi ve yancısı bay Hakan THY’nin zarar edeceğinden dem vuruyor. Altın vuruşu bay Hamdi yapıyor ve THY tarihine geçecek o veciz ifadeyi kullanıyor: THY HAYIR KURUMU DEĞİLDİR:  Ahhh Hamdi bey, devr-i iktidarında 12 yıl boyunca kimlere sponsor olduğunu, kimlere beleş bilet verdiğini, aileden,  Çayeli’nden, Karaağaç köyünden kimleri THY ve yan şirketlerine soktuğunu, makam-mevki sahibi yaptığını bilmez misin? Hayır kurumu değil haaa?
ÖNCE 235 DEDİLER SONRA 150’YE ÇEKTİLER…
Bunları niye yazdık? Sebebi Elazığ depreminden sonra THY yöneticilerinin tavrı…THY yönetimi 8 yıl önceki formülüne sarılıyor  ve önce “235 TL sabit ücretle ek seferler düzenleneceğini” söylüyor. Gelen tepkiler üzerine fiyatı aşağı çekiyor ve bilet ücretlerinin 150 TL olarak uygulanacağını açıklıyor. Neresinden tutalım bunu şimdi?
İlk açıklama THY yöneticilerinin niyet ve yaklaşımını göstermesi bakımından ibretlik. Bir felaket yaşanmış ve THY’miz 235 TL olan ücreti sabitlediklerini belirtiyor. Yani “hadi yine iyisiniz, zam yapmıyoruz.” diyor. Sonrasında ise fiyatı 150 TL’ye çekiyor. Demek ki 150 de kurtarıyor sizi. Eee, niye baştan düşürmediniz rakamı? Herhalde eşeği önce kaybettirip sonra buldurma hikayesi… Bilet ücretini 50 TL yapsan ne olur? Batar mısın? Bak sitene koymuşsun işte, Avrupa’da en az 10 noktaya 110-120 dolara bilet satıyorsun. Millet gezecek diye indirim yapıyorsun, can derdindeki insanlara gelince düşünüyorsun. Gerçekten ayıp.
Hep diyoruz ya, bay Hamdi gitti ama fikirleri hala iktidarda…
 
 
 
 
 
 

Exit mobile version