DENTUROD Başkanı'ndan THY’ye Sert Tepki:

DENTUROD Başkanı’ndan THY’ye Sert Tepki: “Denizli İhmal Ediliyor”

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Türk Hava Yolları’nın (THY) Denizli’ye yeterli sefer düzenlememesi nedeniyle sert eleştirilerde bulundu. Şen, Denizli’nin Türkiye’nin en güçlü sanayi ve ihracat merkezlerinden biri olmasına rağmen, hava yolu ulaşımındaki yetersizliklerin şehrin gelişimini olumsuz etkilediğini belirtti.

“Denizli Geri Planda Bırakılıyor”

Şen, Çardak Havalimanı’na yapılan yetersiz uçuşların, hem sanayi hem de turizm sektörlerini olumsuz etkilediğini vurgulayarak, “THY’nin bu konuda duyarsız kalması kabul edilemez” dedi. THY’nin daha fazla sefer düzenlememesi halinde Denizli’nin potansiyelinin baltalanacağını ve sanayi yatırımları ile turistik gelişmelerin sekteye uğrayacağını ifade etti.

“Çardak Havalimanı Atıl Kalma Tehlikesiyle Karşı Karşıya”

Denizli’nin ulaşım altyapısının geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Şen, İzmir-Denizli otoyolunun tamamlanmasıyla birlikte, yolcuların İzmir’i tercih edebileceğini ve Çardak Havalimanı’nın atıl kalabileceğini belirtti. THY’nin Denizli’ye daha fazla sefer düzenlemesinin, sadece ticari değil, ulusal bir sorumluluk olduğunun altını çizdi.

“Sağlık Turizmi Potansiyeli Kullanılamıyor”

Sağlık turizmi açısından da ulaşım eksikliklerinin büyük bir engel olduğunu ifade eden Şen, Pamukkale ve Karahayıt gibi bölgelerdeki sağlık merkezlerinin yeterli ulaşım imkanları sunulamadığı için tercih edilmediğini belirtti.

“THY, Denizli’nin Ekonomik Gelişimine Katkı Sağlamalı”

Son olarak, Şen, THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat’a çağrıda bulunarak, Çardak Havalimanı’na seferlerin artırılması gerektiğini ve bunun hem Denizli’ye hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını dile getirdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir