featured

DENİZ UÇAĞI ÇANAKKALE'YE DEĞER KATACAK

Çanakkale’de başlatılacak olan deniz uçağı seferlerini hakkında konuşan AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan değerlendirmelerde bulundu. Turan, “Turizm cenneti olan Çanakkalemiz, yapılacak olan deniz uçağı seferleriyle daha da değer kazanacak” dedi.
Turan, “GESTAŞ ve BURULAŞ’ın iş ortaklığıyla Çanakkalemizde yeni bir projenin adımı atılıyor. Yapılacak olan çalışmalar sonrasında Çanakkale –  İstanbul arası 45 dakika mesafede olacak. Haftanın 3 günü gerçekleşecek deniz uçağı seferleri iki şehir arasında ki mesafeyi hem zaman anlamında hem de ulaşım anlamında rahatlatacak. Şu anda Çanakkale – Ankara arası uçak seferlerinde sorun yaşanmıyor fakat İstanbul’a yapılan seferlerde sorunlar yaşanmaktadır. Uçuş seferleri gerçekleştiren firmanın ekonomik sorunlar yaşamasından dolayı Çanakkale – İstanbul arasında seferler yapılamıyor. Önemli bir açığı kapatmak adına, deniz uçağı projesi yaşanan sorunlara çözüm olacak. Burada ki asıl amaç yaşanan sorunların hızlı bir şekilde çözülmesi. Turizm cenneti olan Çanakkalemiz, yapılacak olan deniz uçağı seferleriyle daha da değer kazanacak” şeklinde ifade etti.

 “Çanakkale önemli değerlere sahip” 
Çanakkale’de turizm alanında yapılan yatırımlara dikkat çeken Turan, “Şu anda ‘2018 Troia Yılı’, Assos Antik Kentin ören yeri olması için çalışmalar devam etmektedir. Bu projeler doğrultusunda Çanakkalemiz dışarıya karşı ciddi bir açılım gerçekleştirecektir. Bu anlamda ulaşım yollarını hızlı bir şekilde iyileştirmeye ve yeni alternatifler oluşturmaya gayret gösteriyoruz. Çanakkalemiz önemli değerlere sahip bir şehir” dedi.
Uslu: “Çanakkale için önemli bir proje”
GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu, İstanbul’dan Çanakkale’ye, Çanakkale’den İstanbul’a yapılacak deniz uçağı seferleri için “GESTAŞ olarak Çanakkale’ye değer katacak, vatandaşa hizmet edecek tüm projelerde olmaya, ilkleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Sosyal sorumluluk projeleri dışında, büyük projelerle de bunu hayata geçirme gayreti içerisindeyiz. Bu projelerden biri de Deniz Uçağı projesi. Haftanın 3 günü, günde karşılıklı iki sefer olmak üzere İstanbul Haliç ile Çanakkale arasında deniz uçağı seferleri yapılacak. Vatandaşlarımız 45 dakika içerisinde iki şehir arasında yolculuk yapabilecek; mesafeler çok daha kısalacak. Zaman tasarrufu sağlayan bu ulaşım alternatifi, aynı zamanda konforlu bir yolculuk da vaad ediyor. Alçak uçuşun verdiği seyir zevki ise işin keyfi oluyor. Tek yön 199 TL’lik fiyat ise 45 dakikalık bir ulaşım hızı ve kalitesi için oldukça hesaplı. Çanakkale’de böyle bir eksikliğin olduğunu fark ettikten sonra, özellikle ilimizdeki uçuşların iptalinden sonra bu projeyi en kısa sürede nasıl hayata geçiririz onu konuştuk, tartıştık, planladık ve hızlı bir şekilde bu noktaya kadar getirdik. Kamu yararına çalışan bir şirket olarak Çanakkalemize hizmet her zaman önceliğimizdir. Yine önemli bir projeye imza atmaktan, Çanakkale yararına ciddi bir hizmet olan bir işte GESTAŞ adının yer almasından gurur duyuyoruz. Projenin gerçekleşmesi aşamasında desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Orhan Tavlı’ya, AK Parti Grup Başkanvekili, Milletvekilimiz Sayın Bülent Turan’a teşekkürlerimi bir borç biliyorum” ifadelerini kullandı.
Uslu ve Fidansoy havalimanını inceledi
GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu, BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, geçtiğimiz günlerde projeyle ilgili Çanakkale Havalimanı’nı ziyaret ederek değerlendirmelerde bulundu. İkiliye, Çanakkale Havalimanı Müdürü Metin Bölücek eşlik etti. Çanakkale Havalimanı’nın yenilenen tesislerinin gezildiği ziyarette, iki şirketin genel müdürü Bölücek’i deniz uçağı seferleriyle ilgili bilgilendirdi; alanda gerekli tespitler yapıldı.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 8 yıl önce

    Bu projede haliyle en az 1 adet deniz uçağı kullanılması kaçınılmaz. Herşeyden önce bu uçak kaç yolcu kapasiteli olacak? Deniz uçağı olarak çok da fazla seçenek yok, zaten! Bu uçak haftanın 3 günü İstanbul-Çanakkale arası sefer yapacakmış; günde karşılıklı 2 sefer olarak. Yani günde iki geliş-gidiş fazla fazla 1’er saatten 4 saat havada. 2 saat de yerde/denizde bekleme olsa eder 6 saat. Yazın gündüzler uzun: 08:00-19:00 arası, günün 11 saati aydınlık. Peki bu uçak günün kalan 5 saatinde ne yapacak? Kaldı ki, haftanın boş kalan 4 gününde ne yapacak? Ayrıca, kışın ne yapılacak; seferler aynen devam mı? Bunları da birisi çıkıp açıklasa ya!…

    Cevapla