featured

Delta önümüzdeki ay 1.700 pilotu izne çıkarabilir

Geçen bahardan bu yana, ABD Alabama Eyaletindeki  Birmingham-Shuttlesworth Uluslararası Havaalanı’nın apron ve taksi yollarına düzinelerce Delta uçağı park edildi. Havayolu, Salı günü üçüncü çeyrekte 5,4 milyar dolar zarar bildirdi.

Yaz tatili seyahatlerinin beklenenden daha zayıf olması ve iş seyahatlerinin eskiye oranla çok az olması nedeniyle Delta Air Lines’da gelir kayıpları artmaya devam ediyor.

Geçen yıl uçulan yolcu sayısına göre ABD’nin en büyük ikinci havayolu olan Delta, seyahat endüstrisinin koronavirüs salgını nedeniyle düşük talepten muzdarip olmaya devam etmesiyle bu yılın üçüncü çeyreğinde 5,4 milyar dolar kaybettiğini bildirdi. Bunu, ikinci çeyrekte bildirilen 5,7 milyar dolarlık zarara ekleyince, Delta’nın pandeminin neden olduğu toplam kayıp 11 milyar doları aştı.

Delta ve diğer havayollarının, COVID-19’un uçaklarda yayılmasının nispeten nadir olduğuna dair verdiği güvencelerine rağmen, çoğu yolcu uçmaktan uzak kalacaktı.

Derin uçak temizliği prosedürlerini uyguladıktan ve yolcuların ve ekibin yüz maskeleri takmasını şart koştuktan sonra, endüstri normalde yoğun olan yaz aylarında hava yolculuğunda bir artış olacağını ummuştu. Ancak 4 Temmuz tatiliyle ilgili kısa bir artıştan sonra, birçok şehir ve eyaletteki COVID-19 vakalarındaki keskin artışlar ve yurtdışına seyahat eden Amerikalılar için karantina kararları, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında, bir yıl öncesine göre hava yolculuğu talebini yaklaşık % 70 düşürdü.

Delta CEO’su Ed Bastian, hava yolculuğu talebinin geri dönmesinin başlangıçta düşünülenden çok daha uzun sürebileceğini öne sürüyor.

Salı günü gazeteciler ve analistlerle bir konferans görüşmesinde Bastian, “Normalleştirilmiş bir gelir ortamı elde edene kadar iki yıl veya daha uzun sürebileceğine inanıyoruz.” Dedi. “O zamana kadar, kısa vadede daha küçük olacağız, aynı zamanda daha çevik ve daha verimli olacağız.”

Bastian, bir yıl öncesine göre yaklaşık % 85 oranında düşen karlı iş seyahatlerinin tamamen geri dönmesinin daha da uzun sürebileceğini kabul etti ve birçok iş gezisinin yerini muhtemelen Zoom, GoToMeeting ve diğer video konferans platformlarındaki toplantılar ve konferanslar aldı.

Havayolunun iş gücünün% 20’sine yakın olan yaklaşık 18.000 Delta çalışanı, şirketi gönüllü olarak terk etmek için erken emeklilik veya diğer teşvik paketleri aldı. Ayrıca 40.000’e yakın çalışan gönüllü olarak ücretsiz izin aldı. Bu gönüllü eylemler, havayolunu 1,9 milyar dolar tasarruf ettirdi ve rakip Amerikan ve United’ın aksine, Delta şimdiye kadar çalışanların işten çıkarılmalarından ve izinlerden kaçınmayı başardı.

Delta, pilotlarından yüksek ücret kesintilerini kabul etmelerini istiyor ve pilotlar birliğiyle yapılan görüşmeler bir anlaşma sağlayamazsa, önümüzdeki ay 1.700 pilotu izine çıkarabilir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir