Delta Havayolları ve pilotlar derneği uzlaştı

delta-airlines-pilotler-derneği-anlaştı

Delta Air Lines ve pilotlar birliği, koronavirüs pandemisini nedeniyle, havayolunun bir yıldan fazla bir süre herhangi bir izine çıkıştan kaçınmasına izin verecek bir anlaşmaya vardılar.

Havayolları Pilotlar Derneği’nin (ALPA) Delta bölümü, Perşembe günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, geçici anlaşmanın 1 Kasım’dan itibaren pilot izinlerini en az 1 Ocak 2022’ye ertelediğini ve aynı zamanda Delta’ya kriz sırasında uçucu eki masraflarını azaltma esnekliği verdiğini söyledi.

Atlanta merkezli Delta havayolları, 1 Ekim’de izinlerden kaçınarak bu konuda American Airlines ve United Airlines’dan ayrı düştü. Federal koronavirüs yardım paketi veya CARES Yasası kapsamındaki korumaların süresi bir gün önce doldu. Ancak, ALPA ile bir anlaşma yapılmadığı takdirde Delta, 1 Kasım Pazar günü en az 1.700 pilotu izine çıkaracaktı.

ABD havayolları ve işçi sendikaları, Federal maaş desteğinin altı ay daha uzatılması için baskı yapmaya devam ediyor. Bu uzatma, havayollarının zaten zayıf olan kış seyahat dönemi boyunca personellerini ellerinde tutmalarına ve gelecek yaz daha hızlı geri dönmelerine izin verecektir.

Ek olarak, Federal destek, havayolu personelini istihdamda tutmanın bir yolu olacak ve işsizlik oranlarının daha da artmasını engelleyecektir.

Delta pilotu ve sendika sözcüsü Chris Riggins yaptığı açıklamada , “Son zamanlarda karşılaşılan gecikmelere rağmen CARES Yasası (maaş bordrosu destek programı) uzatmaya devam ederken, ALPA’nın önceliği olarak Capitol Hill’de sesimizi duyurmaya odaklanmaya devam edeceğiz” dedi..

Exit mobile version