Delta Airlines pilotları protesto nöbetlerine devam edecek

Delta-Airlines-pilotları-protesto-nöbetlerine-devam-edecek

 

Delta Air Lines pilotları, ABD Delta pilot merkezlerindeki yorgunluk gözcülüğüne devam edecek. Salı günü Delta pilotları, Seattle-Tacoma Uluslararası Havalimanı’nda uçuş planlama ve yorgunluk sorunları için protesto gözcülüğü yapmayı planladı. Salı günkü protestoyu Perşembe günü Minneapolis−Saint Paul Uluslararası Havalimanı’nda bir gözcülük izleyecek.

Hava Yolu Pilotları Derneği’ne (ALPA) göre, izinli pilotlar, Delta yönetiminin pilotların uzun ve genellikle yorucu yolculuklar yapmasına neden olan planlama uygulamalarını protesto edecek. ALPA’dan yapılan açıklamada, “Delta, daha az pilotla daha fazla uçuş gerçekleştirmeye çalışıyor, kötü hava nedenli gecikmeler ve operasyonel zorluklar hiçbir boşluk bırakmıyor. Yönetimin, planlama ve yorgunluk endişelerimizi tartışmak için masaya gelmesini istiyoruz” diyor.

ALPA yaklaşık 13.000 Delta pilotunu temsil ediyor. Delta Air Lines’ın Amerika Birleşik Devletleri’nde 7 pilot üssü var ve pilotlar bunlardan beşini protesto yeri olarak seçti, Seattle ve Minneapolis bu hafta eylemi tamamlayacak. Delta, yorgun pilotlarla uğraşan tek havayolu değil. Southwest Airlines ve Alaska Airlines pilotları, son zamanlarda yorgunluk ve planlama konusundaki endişeleriyle çok sayıda havacılık haberi üretti.

ALPA’dan Kaptan Jason Ambrosi, ” Pilotlar görev odaklıdır ve sektöre en iyi hizmeti sunmak isterler, ancak bizler de sınırlamaları olan insanlarız” diyor. “Gökyüzü her gün mavi değildir. Hava durumu aksaklıkları ve diğer operasyonel sorunlar uçuş gecikmelerine ve iptallerine neden olabilir.”

Kaptan Ambrosi, Delta’nın pilotlarının yorgunluk ve düşük kaliteli rotasyonlar konusunda endişeleri olduğunu söyledi. Bu yılın başlarında ALPA, Delta’nın üst yönetimine pilotların rotasyon kalitesinde bir iyileşme görmeleri gerektiğini, ancak hiçbir şeyin değişmediğini söyledi. Mart ayında Delta’nın ana üssü Atlanta’da yaklaşık 100 izinli pilot protesto etti. Delta, protesto gözcülüğüne nispeten kayıtsızdı ve bunu sendika tarafından yapılan bir “bilgilendirme çalışması” olarak nitelendirdi ve operasyonları aksatmadı.
Cuma günü, izinli Delta pilotları Detroit Uluslararası Havalimanı’nda, bundan bir hafta önce Salt Lake City’de bir protesto izledi. Yaklaşık 50 pilot, Salt Lake City Havalimanı’nın Terminal-1 kalkış alanında, “Yorgun görünüyorum, çünkü öyleyim” ve “Yorgun Uçuşlar = Zayıf Güvenilirlik” yazan pankartlar tutarak protesto etti.

ABD havayollarının çoğu gibi, Delta, pandemi sırasında çok sayıda gönüllü olarak ayrılanlar nedeniyle şimdilerde pilot sıkıntısı çekiyor. Diğer havayolları gibi, Delta da artık biraz fazla mesai yapmak için mevcut pilotların iyi niyetine güveniyor. ALPA, Delta’nın pilotlarından rekor miktarda fazla mesai yapmalarını istediğini söylüyor.

Ancak bir pilotun ara vermeden ne kadar süre uçabileceği konusunda bir sınır var. FAA-Federal Havacılık İdaresi, Delta ve diğer tüm havayollarının uyması gereken maksimum uçuş saatlerini ve minimum konaklama sürelerini belirleyen katı kurallara sahip. Delta, uçuş programının FAA kurallarını karşıladığını hatta, daha iyi olduğunu söylüyor.

Kaptan Ambrosi , “Delta pilotları her zaman karşılıklı yarar sağlayan çözümler sunmak için adımlarını attılar. Delta yönetimine yankı uyandıran mesajımız çok açık ; Yorucu rotasyonları düzeltmenin zamanı geldi, geçiyor.”

Exit mobile version