featured

Daha çok turist çekmenin yolu direkt uçuştan geçiyor

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo’ya Türk Hava Yolları’nın Ankara’dan Roma’ya direkt uçuş seferleri başlatacağı müjdesini verdi. Büyükelçi, Ankara ile Roma arasındaki kesintisiz ulaşımı memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, İtalya’dan Ankara’ya daha çok turist çekme yolunun direkt uçuşlardan geçtiğini söyledi.
İtalya Büyükelçisi Luigi Mattiolo, ATO Başkanı Gürsel Baran’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Baran, Esenboğa’dan direkt uçuş sayısının artmasına yönelik yaptıkları ısrarlı çalışmalar sonucu THY’nin Ankara’dan Roma’ya direkt uçuş başlatma kararı aldığını ve bu yönde çalışmalar yürüttüğünü söyledi. Türkiye ile İtalya arasındaki ticaret hacminin 20 milyar dolar olduğunu kaydeden Baran, “Roma’ya direkt uçuş başlatılması Ankara’nın ticaretine olumlu katkı sağlayacak” dedi.
OSTİM’İ BERABER GEZELİM
İki ülke arasındaki ticaretten Ankara’nın aldığı payın da yetersiz olduğuna işaret eden ATO Başkanı Baran, “Türkiye ile İtalya arasında uzun yıllardır süregelen dostane ilişkiler bulunuyor. Türk halkı, İtalyan halkını çok sever. Aramızdaki bu samimiyeti ticaret hacmimize yeterince yansıtamadık” dedi. Baran, 20 milyar dolarlık ticaret hacminin dörtte birinin Ankara’nın ihracatı olduğunu bildirdi. Ankara’nın savunma sanayi, sağlık turizmi ve otomotiv yedek parça üretimiyle öne çıktığından bahseden Baran, İtalya ile bu alanlarda da iş birliği yapılabileceğini vurguladı. Dünyanın 8’inci büyük ekonomisi olan İtalya’nın iş yapma kolaylığında 30’uncu sırada yer aldığını anlatan Baran, “Arzu ediyoruz ki iş adamlarımızı, sanayicilerimizi karşılıklı olarak bir araya getirelim ve ticaret hacmimizi daha üst seviyelere çıkaralım” diye konuştu. Baran, Büyükelçi Mattiolo’a Ankara’nın üretim üssü olan OSTİM’i birlikte ziyaret etme önerisinde bulundu.
İTALYAN TURİST SAYISI ARTIYOR
Büyükelçi Mattiolo, İtalyan Büyükelçiliği ile Ankara Ticaret Odası’nın, iki ülke arasındaki iş birliğini geliştirmek için küçük, orta ölçekli ve büyük firmaların katılımıyla seminerler, sempozyumlar ve atölye çalışmaları düzenleyebileceğini kaydetti. Ankara ve çevresinde 70’i aşkın üyesi bulunan İtalyan Ticaret Odası yetkililerinin de ATO Yönetimi ile bir araya gelmek istediklerini vurgulayan Mattiolo, “Büyükelçiliğimizin ticaret ofisi her zaman emrinizdedir. İş birliğimizi ileri götürmek için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” diye konuştu. Büyükelçi Mattiolo, Türkiye’yi ziyaret eden İtalyan turist sayısının artış eğilimine girdiğini anlattı. Ankara’nın da özel bir konumu bulunduğunu, birçok şehre Ankara’dan ulaşım sağlanabildiğini ifade eden Mattiolo, Ankara’ya daha çok turist çekmenin yolunun direkt uçuştan geçtiğini söyledi.
YENİ DİREKT ROTALAR ROMA, LONDRA VE BAKÜ
ATO Başkanı Baran, geçen hafta gerçekleştirilen Ekonomik İstişare Toplantısı’nda Ankara’dan üç yeni direkt uçuş hattının müjdesini vermişti. Baran, “Çok yakın bir sürede Türk Hava Yolları’nın Londra, Roma ve Bakü seferleri başlayacak. Bunların anlaşmaları yapılıp izinler alındıktan sonra 60 gün içinde seferlerimiz başlayacak” ifadelerini kullanmıştı. Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı da 2019 sonu itibarıyla Ankara’dan doğrudan ulaşılan destinasyon sayısını 20’ye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir