Dağa Çarpmak Üzereyken…

Cathay Pacific adına uçuş yapan Atlas Air Boeing 747-800 tipi kargo uçağı, Hong Kong ‘dan ABD Anchorage’a gitmek üzere Hong Kong’un 07R pistinden çıktıktan sonra, uçuş ekibi, güvenli bir şekilde irtifa alırken, rotasının dışında sağa saparak Lantau Adasında Lo Fu Tau’daki yükseltiye doğru yöneldi.
24 Eylül 2017 Tarihinde, Lantau Adası sakinlerinin bildirdiğine göre; gece yarısından biraz önce, yataklarında bir uçak sesiyle sallandılar. Uçak Lantau Adası’nın kuzeyini ve güneyini birbirine bağlayan Discovery Körfezi Tüneli yakınındaki dağlara çarpmak üzereydi.
Trafik kontrol kulesi, uçuş ekibini uyardı. “Standart Aletli Kalkış” (SID) prosedürünü uygulayarak  sola dönmelerini ve 5 000 ft.’e yükselmeleri talimatını  verdi. Uçak daha sonra adayı geçip piste paralel bir rotaya döndü ve uçuşa devam etti.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ atlas b748 n856gt hong kong 170924 2

 

Exit mobile version