DAE Capital: Boeing 737 MAX Teslimatlarında Gecikme Bekliyor

DAE Capital: Boeing 737 MAX Teslimatlarında Gecikme Bekliyor

Dubai Aerospace Enterprise (DAE) Capital, önde gelen bir uçak kiralama şirketi olarak, Boeing 737 MAX jetlerinin teslimatında olası gecikmeleri beklediğini açıkladı. Şirket, bu durumu, üretim sınırlamaları ve son teknik sorunlar olarak gösterirken, Federal Havacılık İdaresi’nin (FAA) Boeing’in aylık 38 uçak üretme zorunluluğunu getirmesinin de bu gecikmelerde etkili olduğunu ifade etti.

FAA’nın alınan tedbirle, kalite endişelerini gidermeyi amaçladığı ve artan talebi karşılamak için üretim artışını ertelediği belirtiliyor. DAE CEO’su Firoz Tarapore, Boeing’in mevcut sözleşme taahhütlerini yerine getirme konusundaki şüphelerini dile getirerek, “Boeing’in mevcut sözleşme taahhütlerini yerine getirebileceğinden emin değiliz çünkü şu anda kaderlerini istedikleri şekilde kontrol ettiklerinden emin değilim” dedi.

DAE, geçmişte 64 adet Boeing 737 MAX jeti satın almak üzere anlaşma yapmış ve bu uçakları 2023-2026 yılları arasında teslim almayı planlamıştı. Ancak, şirketin CEO’su yaşanan gecikmelere rağmen Boeing’in sorunları çözme kapasitesine güvendiğini ifade etti.

DAE’nin aynı zamanda Rusya’da mahsur kalan uçakları nedeniyle yaşadığı zarar da finansal açıdan dikkat çekici. Şirket, 2022’de Rusya’da mahsur kalan 19 uçak için 577 milyon dolar zarar yazdı ve hala mahsur kalan 12 uçak için potansiyel ek gelir arayışında olduğunu açıkladı.

Exit mobile version