CycloTech, CycloRotor Teknolojili CruiseUp Adlı Hava Aracını Tanıttı

CycloTech, CycloRotor Teknolojili CruiseUp Adlı Hava Aracını Tanıttı

Avusturya merkezli CycloTech, geleneksel pervaneler yerine CycloRotor teknolojisi kullanan ve yana ve geriye doğru uçma yeteneği bulunan CruiseUp adlı hava aracını tanıttı.

Avusturya merkezli havacılık şirketi CycloTech, geleneksel pervaneler yerine CycloRotor teknolojisini kullandığı CruiseUp adlı hava aracını tanıttı. Elektrikli tahrik sistemi ile çalışan CruiseUp, özellikle yana ve geriye doğru uçabilme yeteneği ile dikkat çekiyor. CycloTech’in baş geliştirme sorumlusu Markus Steinke, CycloRotor teknolojisinin sürdürülebilir havacılıkta yeni bir kitle pazarına kapı açtığını belirterek, uzun vadeli hedeflerinin uçan araba vizyonunu gerçeğe dönüştürmek olduğunu ifade etti.

CruiseUp’ın CycloRotor teknolojisi, merkezi bir dönme ekseni etrafında dönen birkaç paralel kanat içeriyor. Şirket, itiş gücünün rotor boyunca her bir kanattan kaynaklandığını ve bir dönüş sırasında eğim açısının periyodik değişimi ile üretildiğini açıklıyor. Kanatların bireysel hatve açısının belirli bir mekanizma tarafından kontrol edildiği belirtilirken, CycloRotors’un hareketli parçalarının kapsüllendiği ve yolcu kabinini koruyan özel bir konfigürasyona sahip olduğu ifade ediliyor.

CycloTech, CycloRotor’u Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı (EASA) tarafından sertifikalandırmak için bu yıl 57 milyon dolarlık fon toplamayı hedefliyor. CycloRotors kullanılarak yapılan uçuş testleri, EASA düzenlemelerine uygun olarak Avusturya’daki bir genel havacılık havaalanında gerçekleştirildi. CruiseUp aracının altı rotor içerdiği ve bir rotor arızası durumunda güvenli bir şekilde uçup iniş yapabildiği belirtiliyor.

CycloTech, elektrikli uçan taksilerin ve diğer pilotlu eVTOL’lerin pazara girmesinin nispeten kısa vadeli bir gelecekte olacağı görüşünde. Şirket, 2030 yılına kadar pazarlanabilir bir ürün geliştirmeyi planlıyor. CycloRotor teknolojisi, benzer elektrikli hava araçları projeleri ile birlikte küresel olarak ilgi çekmeye devam ediyor.

Exit mobile version