Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye İkinci Uçak Gemisini Yapacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye İkinci Uçak Gemisini Yapacak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4. Kolordu Komutanlığı’ndaki iftarda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, askerlerle bir araya gelerek devletin bekası ve milletin güvenliği için görev yapan askerlere başarılar diledi.

Konuşmasında Türkiye’nin savunma sanayisindeki gelişmelere de değinen Erdoğan, “Türkiye’nin uçak gemisi planıyla ilgili olarak, Türkiye’nin ikinci uçak gemisini yapma kararlılığı olduğunu belirtti. Erdoğan, “20 sene önce biz yüzde 20’lerdeydik ama şimdi yüzde 80’lerdeyiz. Yüzde 20 yerli milliye sahipken, şimdi hamdolsun yüzde 80 yerli milli olarak silahımıza, araç gereç, mühimmatımıza sahibiz. Ve bunlarla da asla yetinmiyoruz. Bunu çok daha ilerilere taşımak zorundayız” dedi.

Erdoğan, Türkiye’nin mevcut uçak gemisi projelerine ek olarak, ikinci uçak gemisi yapma kararlılığına vurgu yaptı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ekibiyle birlikte çalışmaların devam ettiğini ve arayışların sürdüğünü belirterek, “İnsansız uçaklarımız ortada. Tek koldan çalışmıyoruz” şeklinde konuştu.

Exit mobile version