Çukurova Bölgesel Havalimanı Çalışmalarında Son Durum

 Mersin’in Tarsus ilçesinde yapımı süren ve Türkiye’nin ilk bölgesel, büyüklük bakımından da ikinci havalimanı unvanına sahip olacak Çukurova Bölgesel Havalimanı’nda inşaat çalışmaları devam ediyor.
AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Gül ve beraberindeki heyet, havalimanı inşaat alanına giderek yüklenici firmanın Proje Müdürü Ferhat Güney’den bilgi aldı.
Havalimanının 60 ve 45 metre genişliğinde, her biri 3 bin 500 metre uzunluğunda iki pisti olacağını belirten Güney, “Karayolu ve demiryolu bağlantısıyla yolcuların havalimanına kolay ulaşımları sağlanacak. Mersin ile Adana arasındaki D-400 karayoluna havalimanından direkt bağlantı sağlanacak. 40 metre genişliğinde 16 kilometrelik yol yapım çalışması hızla sürüyor. Yine karayolu ile birlikte gelecek demiryolu hattı da projenin kapsamı içerisinde bulunmaktadır. Böylece Adana’dan veya Mersin’den çıkan yolcular rahatlıkla havalimanına ulaşabilecek. Hatta demiryolu ile terminal binasının içine inerek uçaklarına geçebilecekler. Bu avantajıyla hava, kara ve demiryollarının birleştiği önemli bir proje haline dönüşmüştür. Büyük bir aksilik olmadığı takdirde 2019 yılı sonuna kadar Çukurova Havalimanı bitmiş olacak” dedi.
AK Parti İlçe Başkanı Gül ise, AK Parti iktidarında hayallerin gerçeğe dönüştüğünü belirterek, “Havalimanının tamamlanarak hizmete girmesiyle birlikte bölgemiz Türkiye’nin cazibe merkezi olacak. Başta Tarsus’umuz olmak üzere, Çukurova bölgesi Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak. Sadece turizm açısından değil, ihracatımızın daha da artması ve güçlenmesi açısından da bu havaalanı büyük bir önem arz ediyor. Özellikle kargo taşımacılığının güçlü bir şekilde başlatılması, Çukurova Havalimanı’nın yapılmasından sonra hep birlikte gözlemleyeceğimiz, Türkiye’nin en önemli tarım havzası olan Çukurova havzasında üretilen ürünlerin ihracatının nasıl ve ne şekilde gerçekleşeceğini hep birlikte göreceğiz. 30 milyon yolcu kapasitesine sahip havalimanı inşaatı 24 saat yapılan çalışmayla devam ediyor” diye konuştu.

Exit mobile version