Credit Suisse’ten PGSUS hisse fiyat analizi geldi! Hedef yükseldi

Credit Suisse’ten PGSUS hisse fiyat analizi geldi! Hedef yükseldi

İsviçreli yatırım bankası Credit Suisse bugün müşterileri için bir Pegasus (PGSUS) raporu yayımladı. Banka, PGSUS hisse senedi hedef fiyatı için artışa gitti.

İşte rapordan öne çıkanlar:

2023 EBITDA marj tahminimizi 2Ç öncesi biraz yukarı yönlü revize ediyoruz (yüzde 33.5’ten yüzde 35.2’ye). Pozitif EBIT’ımız büyük ölçüde kira maliyetleri ve alt çizgide daha yüksek vergi oranı varsayımları tarafından dengelemektedir. Değerlemeye dayanarak PGSUS‘u, şirketin döviz tabanlı gelirlerdeki yüksek payı ve yönetimin başarılı büyüme stratejisiyle birlikte koruyarak marjları artırmasını hala beğeniyoruz. TRY683.80’den yeni bir TRY848 (önceden TRY683.80) hedef fiyatıyla “Üperformans” derecelendirmemizi yinelemekteyiz.

2Ç ön izleme: Önceden rapor edilen yolcu sayılarına dayanarak, 1) -7% yolcu getirisi/km yıllık (EUR cinsinden) arıyoruz, bu da çeyrek içindeki yüzde 27’lik kapasite artışına karşı dirençli bir eğilim ve yerel rotalardan potansiyel TRY seyrelmesini içeriyor, 2) +5% dışında yakıt hariç birim maliyet (CASK) ile birlikte toplamda -12% düşüş; bu fark son zamanlarda jet yakıtı-Brent çatlaklarında olumlu bir düşüşten kaynaklanmaktadır. Sonuçlar sonrasında yılın tamamı için rehberlikte önemli bir değişiklik beklemiyoruz, ancak yüzde 30+’lık EBITDA marjı görünümünün en düşük seviyesinin yaklaşık 5.2 puan üzerindeyiz.

Revizyonlar: CSe 2023E kazanç tahmini: EUR468m (önceki EUR474m’nin yüzde 1 altında). Düşük jet yakıtı çatlaklarını yansıtıyoruz ve yüksek marjlı yan gelirlerdeki devam eden gücü yansıtıyoruz. EUR: US$ kuru ile potansiyel olarak 3Ç’de daha yüksek döviz kazançları ekliyoruz. ’23 için yüzde 3’lük EBITDA artışımız, muhafazakar kira faizi ve vergi varsayımlarımızla dengelemekte olup, kazançlarda potansiyel artış bırakmaktadır. EUR tabanlı değerlememizi TRY tabanlı olarak çeviriyoruz ve son zamanlarda EUR değer kazanımı dikkate alınarak yüksek bir forward-EUR:TRY tahmini olan 32’ye (önceki 26’ya göre) çıkarıyoruz.

Katalizörler: Ana merkezdeki (SAW Havalimanı) ikinci pistin tamamlanması (CSe: 4Ç23). 2Ç sonuçları 14 Ağustos’ta açıklanacak, ardından çeyreğin olumlu mevsimselliğinin üzerine ek olarak EURUS$’deki QTD eğilimler, potansiyel döviz kazançlarını işaret eden 3Ç sonuçları 8 Kasım’da açıklanacak. Riskler arasında ana rakip THY’nin SAW’daki düşük maliyetli markasının varlığını genişletmesi ve jet yakıtı-Brent çatlaklarında son dönemdeki sıkılaştırmanın tersine dönmesi bulunmaktadır.

Değerleme: Revize edilmiş kazançlarımız ve EUR:TRY tahminlerimize göre hisse senetleri, 12 aylık forward P/E çarpanında 5.0x seviyesindedir.

Bir önceki raporda PGSUS hisse fiyatı için 683.80 TL hedef fiyat belirleyen kurum, bu raporda ise bu hedef fiyatı 848 TL’ye yükseltti.

Öte yandan PGSUS hisseleri halen 719 TL’ye yakın seviyelerden işlem görüyor. Credit Suisse eğer blue sky (yani mavi gökyüzü) projeksiyonu adı verdiği tahminlerinin gerçek olması durumunda PGSUS hisseleri için hedef fiyatının 1065 TL olduğun açıklarken, gri gökyüzü adını verdiği senaryonun gerçekleşmesi durumunda hedef fiyat olarak 573 TL’yi öngörüyor. Peki nedir bu Blue Sky ve Grey Sky projeksiyonları.

Blue Sky projeksiyonu

Blue Sky projeksiyonu şu varsayımlara dayanıyor (analistin aktarımıyla): 2022-2025E kapasite (ASK) büyümesi yıllık yüzde 19 (baz senaryo: yüzde 16), ortalama doluluk oranı yüzde 86.2 (baz senaryo: yüzde 85.2) ve CSe EBITDA marjı yüzde 37.7 (baz senaryo: yüzde 34.5) varsayımıyla ilerliyoruz. Bu senaryoda potansiyel bir yeniden değerleme durumunu hesaba katarak hedef çarpanları yüzde 5 daha yüksek kullanıyoruz.

Grey Sky projeksiyonu

Grey Sky projeksiyonu ise şu varsayımları içeriyor: 2022-2025E kapasite (ASK) büyümesi yıllık yüzde 14 (baz senaryo: yüzde 16), ortalama doluluk oranı yüzde 83.9 (baz senaryo: yüzde 85.2) ve CSe EBITDA marjı yüzde 29.5 (baz senaryo: yüzde 34.5) varsayımıyla ilerliyoruz. Bu senaryoda potansiyel bir yeniden değerleme durumunu hesaba katarak hedef çarpanları yüzde 10 daha düşük kullanıyoruz. (kriptokoin)

Exit mobile version