CONDOR’un yüzde 51’i satıldı

CONDOR’un-’i-satıldı

Bir yılı aşkın belirsizliğin ardından, Condor bu hafta resmen yeni bir çoğunluk sahibini buldu. Yatırım şirketi Attestor, havayolunun % 51’ini satın aldı ve 450 milyon € finansman sözü verdi. Anlaşma, Condor’un borçlarını ödemesine ve yakın gelecekte filosunu yenilemesine olanak tanıyacak.

Condor’un Polonya LOT Havayolları ile olan satın alma anlaşmasının başarısız olması, 13 ay sonra Condor’u kapanmaya zorladı, Alman Charter taşıyıcısının artık yeni bir sahibi var. Yatırımcı firma Attestor Ltd, Condor’un yeni çoğunluk hissedarı oldu.

Attesor, Condor’un % 51’ini güvence altına aldı ve havayoluna 200 milyon € nakit ile filo yenileme için 250 milyon € finansman sağlayacak. Kalan pay, bir mütevelli aracılığıyla Alman hükümetinde kalıyor ve isterlerse gelecekte Attesor tarafından alınabilecek.

Satın alma, Condor’un Alman hükümetinden aldığı 550 milyon € kredinin yeniden yapılandırılacağı ve önümüzdeki yıllarda geri ödeneceği anlamına geliyor. Bu kredi, havayolunun COVID-19 krizinden ve Thomas Cook’un kapatılmasının etkilerini atlatmasına yardımcı olmak için verilmişti.

Bu satın alma, Condor’un yaz sezonu yaklaşırken toparlanma ve gelecekteki genişlemeyi planlamaya başlamasına olanak tanıyacak.

Condor’a göre, durum göz önüne alındığında bu anlaşma daha iyi bir zamanda olamazdı. AB, küresel olarak seyahat edenler için sınırını yeniden açarken, şimdi Alman taticileri için parlama zamanı.

Geçen ay Lufthansaki, bir zamanlar Condor’un sahibi idi, sert eleştirilerle karşılanan bir kararla, Condor’un besleyici uçuşlarını iptal etme kararı almıştı. Bu satış, havayolunun operasyonlarının sorunsuz bir şekilde devam etmesini sağlamak için çok önemli.

Yeni uçaklar

Condor, Boeing 757’ler ve 767’lerden oluşan eskiyen filosunu yenilemeyi bir kez daha düşünebilir. Bu uçakların yaş ortalaması 24. Uçaklar son yıllarda kabin yenilemesi görmelerine rağmen, verimlilik açısından çok geride kaldılar.

Condor 767’lerin yerine geniş gövdeli Boeing 787, Airbus A330neo veya A350-900’ü satın alabilecek. Bununla birlikte, A321LR ve XLR, 757’lerin yerini alabilir.

©AirlineHaber

Exit mobile version