Çıplak Yolcu Kokpite Girmeye Çalışınca Uçak Geri Döndü

Çıplak Yolcu Kokpite Girmeye Çalışınca Uçak Geri Döndü

Virgin Atlantic’in Avustralya’ya giden VA696 sefer sayılı uçağı, bir yolcunun uçakta çıplak bir şekilde koridorda koşarak kokpite girmeye çalışması üzerine geri dönmek zorunda kaldı. Olay, uçak Perth Havalimanı’ndan havalandıktan yaklaşık bir saat sonra meydana geldi.

Çıplak yolcunun, kelepçe takılmadan önce kokpit kapısına vurduğu bildirildi. Uçak Melbourne’e gitmek üzere yola çıkmıştı, ancak adamın ani ve çılgınca davranışları nedeniyle uçak geri dönmek zorunda kaldı. İki hava polisi, uçak yere inene kadar adamı kelepçeleyerek gözaltına aldı.

Olayla ilgili detayları 3AW radyo istasyonuna konuşan bir tanık şöyle anlattı: “Bir erkek yolcu aniden çılgına döndü ve koridorda bir aşağı bir yukarı koşarak kokpit kapısına vurmaya başladı. İki hava polisi, uçak inene kadar kişiyi kelepçelemek zorunda kaldı.”

Virgin Atlantic’ten yapılan açıklamada, “27 Mayıs Pazartesi günü VA696 sefer sayılı Perth-Melbourne uçağı, uçakta bulunan rahatsız edici bir yolcu nedeniyle Perth’e geri dönmüştür. Perth’e varışta uçak Avustralya Federal Polisi tarafından karşılandı ve sorun çıkaran misafir indirildi. Misafirlerimizin ve mürettebatımızın güvenliği en önemli önceliğimizdir ve bu durumdan etkilenen misafirlerimizden içtenlikle özür dileriz,” denildi.

Yaşanan olay Avustralya Federal Polisi (AFP) tarafından soruşturuluyor. Bir AFP sözcüsü şu açıklamayı yaptı: “AFP görevlileri, uçuşun ortasında uçağın içinde çıplak koştuğu ve bir mürettebat üyesini yere düşürdüğü iddia edilen bir adamı tutukladı. Adam hastaneye sevk edildi ve halen burada tutuluyor. 14 Haziran’da Perth Sulh Ceza Mahkemesi’ne çıkarılması bekleniyor.”

Exit mobile version