Çin’in en büyük turizm grubu HNA iflas başvurusunda bulundu

cin-hna

Çin dışında dünyanın çeşitli ülkelerinde de yatırımları olan, Almanya’daki Hahn Havalimanı’nın çoğunluk hissedarı olan HNA Grubu iflas başvurusunda bulundu

Şirketin borçlarını ödeyememesi nedeniyle alacaklılar mahkemeye iflas başvurusunda bulundu ve şirketi yeniden yapılandırmasını talep etti.

HNA grubu son 20 yılda küresel turizm piyasalarına şirket alışları ve büyüme stratejisi ile damga vurmuştu.

HNA, devamlı olarak havayolları, havalimanları ve otelcilik sektöründeki sayısız yatırımları ile dünya medyasında manşetlere çıkmıştı.

Ayrıca Almanya’daki Hahn Havalimanı’nın çoğunluk hissedarı olan HNA Grubu’nun iflas durumuna gelmesi turizm piyasalarında şok etkisi yarattı.

HNA Group tarafından Çin gazetelerine yapılan açıklamaya göre şirketin varlığını sürdürmesini sağlamak için çalışıldığı bildirdi.

Hainan Airlines’ın sahibi olan HNA grubu ayrıca Air Chang, Beijing Capital Airlines, Fuzhou Airlines, Grand China Air, GX Airlines, Lucky Air, Suparna Airlines, Tianjin Airlines, Urumqi Air ve West Air’in yanı sıra bakım şirketi SR Technics şirketlerine ortak.

HNA Group Almanya’daki HAHN havalimanını ana hissedarı. HNA Airport Group GmbH’nin ana şirketi olarak Frankfurt-Hahn Havalimanı’nı işleten Flughafen Frankfurt-Hahn GmbH’nin yüzde 82.5’ini sahip.

“Neue Zürcher Zeitung” gazetesine göre, holding şu anda 400.000’den fazla çalışanı ve yaklaşık 100 milyar dolarlık ciro ile Çin’in en büyük şirketlerinden biriydi.

Çinli girişimci Chen Feng tarafından kurulan grup dünya çapında HNA grubu devamlı satın alımları ile gündeme geliyordu.

Deutsche Bank’ta yüzde ona yakın hissenin yanında, Hilton otel zincirinde yüzde 25‘lik hisse ile özellikle küresel turizm piyasalarında çok geniş çapta ortaklıkları olan uluslararası bir şirkete dönüşmüştü .

Geçtiğimiz yıl hükümetin başkanlık ettiği ve Çin Kalkınma Bankası’nın da temsil edildiği bir çalışma grubu tarafından HNA Grubu’nun işlerine çeki düzen vermesi gerektiği vurgulanmıştı.

Ayrıca mahkeme kararı ile kurucu Chen, Eylül ayından bu yana lüks mal satın alması yasaklanmıştı.

South China Morning Post’a göre, grubun yöneticisi Komünist Parti komitesinden de ihraç edildi ve böylece şirketin kontrolünü kaybetti.

Exit mobile version