Ülkenin en gelişmiş savaş uçağı, yeni elektronik harp jeti ve gelişmiş insansız hava araçları ilk kez sergilenirken hava manevralarında yer alacak.
Çin ordusu, ülkenin en büyük hava gösterisi bu hafta başladığında en gelişmiş silah ve teçhizatlarından bazılarını sergileyecek.
Airshow China, koronavirüs pandemisinin bir sonucu olarak bir yıllık gecikmenin ardından Salı günü güneydeki Zhuhai şehrinde açılıyor.
Devlet tarafından işletilen Global Times gazetesi, hava kuvvetlerinin en gelişmiş savaş uçağı olan J-20’yi içeren “göz kamaştırıcı uçuş performansları” olacağını bildirdi.
J-16D elektronik harp uçağı, WZ-7 yüksek irtifa drone ve WZ-8 yüksek irtifa, yüksek hızlı drone gibi diğer gelişmiş uçaklar da ilk kez açık hava sergi alanında statik sergilenecekti. dedim.
Ülkenin yerli havacılık teknolojisini geliştirme çabalarını vurgulayan gösteri, Asya Pasifik’te artan stratejik rekabetin ortasında geliyor.
Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Avustralya kısa süre önce bölge için Avustralya’ya nükleer enerjili denizaltı sağlanması da dahil olmak üzere üçlü bir güvenlik anlaşması ilan ederken, Dörtlü liderler Cuma günü Beyaz Saray’da ilk kez şahsen bir araya geldi.
Dörtlü ABD, Avustralya, Japonya ve Hindistan’ı içeriyor ve bölgede, özellikle tartışmalı Güney Çin Denizi ve Tayvan’da giderek daha iddialı hale gelen Çin’in yükselişine karşı koyma çabası olarak görülüyor.
Füze teknolojisi konusunda askeri yorumcu ve eski PLA eğitmeni Song Zhongping, “Çin, Batı’dan gelen artan tehditlerle karşı karşıya kalırken, askeri-sanayi, havacılık ve uzay yeteneklerini geliştirmesi gerekiyor” dedi.
Global Times’ın bildirdiğine göre, J-16D’nin kanatlarında radar ve iletişim sistemleri de dahil olmak üzere düşman elektronik ekipmanlarını bozmak ve bozmak için kullanılacak iki büyük elektronik savaş bölmesi var. Ayrıca yeni bir aviyonik sisteme ve yerli üretim motorlara sahiptir.
Çin, yeni nesil mürettebatlı roket ve ağır yük fırlatma aracı da dahil olmak üzere askeri gücünü ve uzay hırslarını sergilediği için 100’den fazla uçak havada veya yerde sergilenmek üzere kayıt yaptırdı.
Uçuş gösterileri, yangınla mücadele ve deniz kurtarma rolleri için tasarlanmış dünyanın en büyük amfibi uçağı olan AG600 de dahil olmak üzere Çin’in ihraç etmek istediği bazı ürünleri içerecek.
Amerikan MQ-9 Reaper’a benzer silahlı bir drone olan Wing Loong II, Çin askeri ihracatı artırmak için Batılı rakipleriyle rekabet ederken Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Mısır ve Pakistan gibi müşterilere satıldı.
İnsansız bir helikopter, gezici füzeler ve yeni nesil hayalet insansız hava araçları da dahil olmak üzere Feihong adlı yeni bir dizi drone ürünü fuarda görücüye çıkacak.
Janes’te Singapur merkezli bir savunma teknolojisi analisti olan Kelvin Wong, “Pekin, yalnızca yerel olarak üretilen askeri uçakları ve havacılık teknolojilerini zorlamaya değil, aynı zamanda oradaki hemen hemen her türlü askeri gereksinimi karşılama yeteneğine de sahip” dedi.
Tayvan, Çin’in hava kuvvetleri tarafından defalarca gerçekleştirilen saldırılardan şikayet etti. Pekin, demokratik olarak yönetilen adanın kendisine ait olduğunu iddia ediyor.
Çin ayrıca yapay adacıklar inşa etti ve Vietnam, Filipinler, Malezya, Brunei ve Tayvan tarafından da talep edilen Güney Çin Denizi’ne kadar askeri karakollar kurdu.
Tartışmalı dokuz çizgili çizgisine dayanan neredeyse tüm denizi iddiası, Filipinler’in yasal işlem başlatmasının ardından 2016 yılında Lahey’deki bir mahkeme tarafından reddedildi. Pekin kararı görmezden geldi.