Çin, Güney Kıbrıs Vatandaşlarına Vizeyi Kaldırdı

Çin, Güney Kıbrıs Vatandaşlarına Vizeyi Kaldırdı

Güney Kıbrıs ve Çin Halk Cumhuriyeti arasında, hava taşımacılığı alanında önemli bir anlaşma imzalandı. Çin hükümetinin, Güney Kıbrıs vatandaşlarına uyguladığı vizeyi kaldırma kararı aldığı duyuruldu. Bu gelişme, iki ülke arasındaki havayolu taşımacılığını daha da kolaylaştıracak yeni bir mutabakat zaptı ve havacılık anlaşmasının imzalanmasıyla birlikte açıklandı.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, bu kararını New York’taki BM Genel Kurulu çerçevesinde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis ile yaptığı görüşmede duyurdu. Rum hükümeti sözcüsü Konstantinos Letimbiotis, Çin’in, Rum vatandaşlarına uyguladığı vizeyi kaldırarak iki ülke ilişkilerini güçlendirdiğini belirtti.

Ayrıca, görüşmelerde Kıbrıs sorunu da gündeme geldi. Çin, BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyesi olarak, Rum yönetimine her zaman destek verdiğini yineledi. İmzalanan hava taşımacılığı anlaşması, iki ülke arasındaki uçuşları daha da liberalleştirerek, havayolu şirketlerinin haftalık 35 uçuşa kadar çeşitli serbestlik haklarını kullanmasına olanak tanıyor.

Çin’in Güney Kıbrıs Büyükelçisi Liu Yantao, anlaşmanın turizm ve ticaret açısından büyük önem taşıdığını vurgularken, Rum Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Panayota Dimitriu, bu anlaşmanın Avrupa ile Uzak Doğu arasında güçlü bir bağlantı oluşturacağını ifade etti.

Exit mobile version