CESUR YÜREK ÇORUMLU'NUN SESSİZ ÇIĞLIĞI

Sevgili Arkadaşlar
 Türkiye Sivil Havacılık Sendikası – İzmir Şubemizin 16. Olağan Genel  Kurul Toplantısı için bugün buluşacağız. Öncelikle hepimize hayırlı olmasını diliyorum.
 Bu seçime tek başıma, herhangi bir liste olmadan katılma kararı almış bulunuyorum.
 ‘’KADIN ELİ DEĞMELİ’’ düşüncesinden yola çıkarak, çalışanların çoğunluğunu kadınların oluşturduğu şirketimizde, kadınların da yönetimde söz hakkı olsun, olmalı diyorum. Hava-İŞ sendika tarihinde kadın başkan hiç yer almadı maalesef.
 Listemde göreceğiniz 3 kişi sadece ÜST KURUL DELEGESİ..
 Üst Kurul Delegesi nedir? ‘’Kasım ayında yapılacak genel kurulda, genel merkez yönetimi için oy kullanacak kişilerdir.’’Sonuç olarak ; Bu seçime tek başıma katılıyorum. (-ki bir çoğunuzun listede yer almak konusundaki tedirginliğini de biliyor ve anlıyorum).
 Açık görüşlü bir insan, eskinin düşmanı değildir; yeniliğin taraftarıdır.
 Yeni bir şeyler yapmak lazım..Zamanı geldiğinde, elimizdeki bayrağı da yeniliğe teslim etmek. .Ben, bu bayrağı teslim almak ve benden sonra da başka bir arkadaşımıza teslim etmek üzere yola çıkıyorum.  Misyonunu tamamlayan yeniliğe yol açmalıdır ve 1 dönem, Şube Başkanlarının misyonunu tamamlaması için yeterli bir süre diye düşünüyorum. 
Emekliliğimi hak ettiğim (3,5 yıl sonrası) an bu bayrağı teslim edeceğimin garantisini veriyorum. Bazen amaç, sonuçtan önemlidir.
 Bilginin gücüne inanıyorum, kültürün gücüne inanıyorum; ama eğitimin gücüne, daha çok inanıyorum. Eğitim, sürekli var olan bir şey, hep eksiğiz, her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz, yaşımız kaç olursa olsun..
Her aya ‘’BİR KONU-BİR KONUK’’ yapalım örneğin;  kişisel gelişim, çocuk gelişimi, ergen sorunları, kanser haftası, nefes terapileri vb.. Konusunda uzmanları davet ederek soralım, öğrenelim.
İzmir’de yaşayanlar olarak etkinlik şanslısıyız. Konserler, tiyatrolar, seminerler..Gidelim, eğlenelim, öğrenelim…Çocuklara, yaşlılara, hayvanlara yardım eli uzatalım, kampanyalar yapalım….VE…DAHA PEK ÇOK ŞEY..Yapılacak çok şey var.. Burada uzun uzun yazmak ile bitmeyecek kadar..
 Bunları sizlerle yapmak adına yola çıkıyorum, bu yolda benimle yürüseniz de, yürümeseniz de benim hayalimdeki sendikaya bir gün ulaşılacaktır, ulaşılmalıdır kanaatindeyim. Biz bunu hak ediyoruz
 Sonucun İzmir için, Şirketimiz ve sendikamız için şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.
 Desteğinizi alırsam güzel yenilikler olacak arkadaşlar. Yazılı sözüm olarak burada kalsın..
 Son olarak Mevlana’nın dediği gibi;
 Ne kadar söz varsa düne ait
Şimdi yeni şeyler söylemek lazım…

 Ayşen ÇORUMLU
 

Exit mobile version