ÇELİK İŞ'İN ELİNİ KOLUNU BAĞLAYAN MI VAR?

THY/Teknik A.Ş toplu iş sözleşmesinde neredeyse grev kararı alınacak bir pozisyonda Çelik İş’in suskun kalması manidar.  Aşağıda görüleceği gibi MESS grup sözleşmesinde işverene sert çıkan Değirmenci’nin Teknik A.Ş ye ile ilgili ne kendisinden ne de Şube başkanından her hangi bir bilgi gelmemesini anlamak mümkün değil.
Sayın Değirmenci’ye buradan sesleniyorum. Sayın Değirmenci,  Teknik A.Ş nin Toplu iş sözleşmesi sürecinde sizin elinizi kolunuzu bağlayan mı oldu ki, konuşamamanızın yanı sıra ne şube başkanınızdan nede temsilcilerden ses seda çıkmıyor.  Teknik A.Ş işvereni de MESS gibi rekor büyümelerden ve devasa karlardan bahsediyor. Bu sessizliğinizi, Teknik A.Ş de verilmesi planlanan ücrete boyun eğdiğiniz şeklinde mi yorumlayalım. 
Aşağıda MESS ile ilgi yaptığınız açıklamanın aynısını bu sefer Teknik AŞ için bekliyoruz. 
******************
“Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, MESS grup sözleşmelerinde geri adım atmayacaklarını söyledi.
Sözleşme sürecine ilişkin açıklama yapan Değirmenci, “Her gün bir işverenimiz çıkıp, rekor büyümelerden, devasa kârlardan bahsediyor. Demek ki metal işçisi, işverenine kazandırıyor. Buna rağmen, işveren işçinin alacağı ücrete göz dikiyor. Hal böyle iken, kimse bizden, elimiz kolumuz bağlı, ses çıkarmadan, bizlere sunulan zamları kabul edip, bu ücretlere boyun eğmemizi beklemesin” dedi.”
 
 

Exit mobile version