Çelik iş Sendikası son tekliflerini bildirdi

Çelik İş Sendikası 24/09/2018 tarihinde son tekliflerini bildirdi.
 Çelik İş Sendikası tarafından yapılan tekliflerde şu bilgilere yer verildi;
6. Dönem Toplu İş Sözleşmesi taslağımızdaki zam taleplerimizi enflasyon oranlarının % 6-7 aralığında olduğu Nisan ve Mayıs aylarındaki ekonomik göstergeler çerçevesinde hazırlayarak daha önce sizlerle paylaşmıştık. Son dönemde ülkemizde yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve artan enflasyon oranları sebebiyle devam eden toplu iş sözleşmemiz için Ankara’da Genel Merkez Yönetimimizle bir toplantı gerçekleştirerek ücret taleplerimiz yeniden değerlendirilmiştir.
Buna göre; yapılan görüşmeler sonucunda ilk altı ay için resmi olarak açıklanmış olan %9,17’lik enflasyon oranı ışığında ücret taleplerimizin aşağıdaki biçimde revize edilmesine karar verilmiştir.
Birinci 6. aylık (Temmuz-Aralık 2018) dönem için %14 lük zam oranı teklifine ilaveten bütün iş guruplarındaki iş tazminatlarına 500 TL seyyanen zam iyileştirmesi,
İkinci 6 aylık (Ocak-Haziran 2019) dönem için enflasyon korumasına alınarak enflasyon + 2 puan zam oranında artış,
Üçüncü 6 aylık dönem için ise enflasyon + 2 puan zam oranında artış,
Dördüncü 6 aylık dönem için de enflasyon + 2 puan zam oranında artışın teklif edilmesi kararlaştırılmıştır.
Ayrıca, ilk altı aylık dönemdeki ücret artışlarına katkı sağlaması için TİS imzasına istinaden bir sefere mahsus toplu iş sözleşmesi pirimi ile kardeşe ced ve sinyorita sorunun çözüme kavuşturulmasının Genel Başkanımız Sayın Yunus DEĞİRMENCİ aracılığıyla işverenden talep edilmesine karar verilmiştir.
Bilgilerinize,

Exit mobile version