ÇELİK İŞ BİRLEŞİK METALİ ÜYELERİN SORUNUNDAN UZAK OLMAKLA SUÇLADI

Çelik İş  ile Birleşik Metal’in çoğunluk davası başlattığı TEC’de mahkeme kararı Birleşik Metal yönünde verilmişti. Karara itiraz etmeyeceğini açıklayan Çelik İş  ise bugün TEC çalışanlarına bir açıklama yaptı.
Çelik iş’in TEC ile ilgli yaptığı açıklamayı sizlerle aynen paylaşıyoruz.
Sayın Pratt Whitnwey-TEC çalışanları,
Değerli Çelik-İş Sendikası Havacılık Şube üyelerimiz
Yetki davası sonuçlandı. Yargı üye çoğunluğu olmayan Birleşik Metal-İş Sendikasına yetkiyi verdi. Ancak bugün itibariyle işyerinde çoğunluk Çelik-İş Sendikasındadır. Yetki tespiti davaları, maalesef kanayan bir yaradır. Sendikamız bu gerçekliği görerek, üst mahkemeye itirazda bulunmayacak, yeni mağduriyetlerin oluşmasını önleyecektir.
Soruyoruz: Birleşik Metal-İş Sendikası Renault işyerinde benzer bir durumu yaşıyor. Haklı olarak üye çoğunluğuna dayanarak işyerinde yetkili sayılmayı istiyor. Yargı ve bakanlık Türk Metal’i yetkili sayıyor. Birleşik Metal-İş TEC’de neden farklı bir politika izliyor?
Soruyoruz: THY Teknik AŞ’de teknisyenlerin 6 bin 400’ü Çelik-İş Sendikası Havacılık Şubesine üye. TEC’deki 330 arkadaşımızın bu ailenin içinde kalması mı menfaatlerinedir yoksa ayrı bir sendikada bulunması mı? THY gibi neredeyse 50 bin çalışanı olan bir işverenliğe karşı güçlü bir sendikal duruş ifade etmek işçilerin birliğiyle, birlikte hareketiyle mümkündür. Birlikten kuvvet doğar. Adres Havacılık Şubedir.
Soruyoruz: Birleşik Metal-İş’in bünyesinde TEC benzeri bir işyeri var mıdır? Yok. Yani teknisyenlerin sorunlarından uzaktır. Ayrı şube de olmayacağı için, teknisyenlere hitap edecek birikime sahip değildir.
Soruyoruz: Hangi sendika işçiden daha çok aidat kesecektir? Birleşik Metal-İş Tüzüğünün 39/a maddesinde çıplak brüt ücretin yüzde 3’ü aidat olarak kesilir deniyor. Brütü 7 bin lira olan bir TEC çalışanı 210 lira sendika aidatı ödeyecektir. Çelik-İş Sendikası Havacılık Şube ise, iş tazminatının yüzde 2,2’sini aidat olarak almaktadır ki, aynı işçi için bunun tutarı 110 liradır.
Havacılık Şube olarak biz söz veriyoruz: Birlik olup birlikte olursak, her türlü mücadeleden geri durmayacağız. Üye çoğunluğunuzu koruduğunuz sürece hiçbir üyemizin maddi, manevi zarar görmeyeceğine emin olabilirsiniz.
TEC çalışanları şubemizle yol yürümeye devam ettiği sürece bizler daima onlarla birlikte hareket edeceğiz.
Birlikte Birlikle Kazanacağız.
Çelik-İş Sendikası Havacılık Şube Yönetim Kurulu

Exit mobile version