Celera 500L, İlk Test Uçuşunu Yaptı

Celera-500L,-İlk-Test-Uçuşunu-Yaptı

Otto Aviation, şirketin geçen yıl resmi olarak tanıttığı potansiyel olarak devrim niteliğindeki yüksek verimli Celera 500L uçağını ilk test aşamasını tamamladığını söyledi. Şirket bugün yaptığı basın açıklamasında, prototipin şu anda saatte 250 milin üzerindeki hızlarda ve 15.000 fit’e kadar olan irtifalarda dahil olmak üzere 55 ayrı sortide yaklaşık 51 uçuş saati uçtuğunu söyledi.

War Zone, kendine özgü gözyaşı damlası şekli ve arkadaki itici-pervane konfigürasyonu ile bu uçağın varlığını, 2017’de California, Victorville yakınlarındaki Güney Kaliforniya Lojistik Havalimanı’nda bir fotoğrafının ortaya çıkmasından sonra ilk duyuran oldu.

Aşağıdaki video, Otto Aviation’ın Celera 500L’nin Birinci Aşama testinden yayınladığı bir görüntü koleksiyonudur.

Otto Aviation CEO’su William Otto Jr. yaptığı açıklamada, “Test uçuşlarının ilk aşamasından elde edilen veriler, hedeflerimize ulaşma yolunda olduğumuzu gösteriyor.

Otto ve şirketi, Celera 500L’nin gözyaşı damlası “laminer akış” optimize edilmiş şekli, uzun ve ince kanatları ve yüksek verimli çok yakıtlı pistonlu motoru ile tasarımının, en iyi kullanımı sağlamaya yönelik bir uçuş profili ile birleştiğine inanıyor. Uçağın özelliklerinden biri, düşük maliyetli hava yolculuğunda bir devrim başlatacak. Firmanın web sitesinde buna “hava taksi modeli” deniyor.

Exit mobile version