Cathay Pacific, Hong Kong’un karantina kuralları arttıkça daha fazla uçuşu iptal etti

Cathay-Pacific,-Hong-Kong’un-karantina-kuralları-arttıkça-daha-fazla-uçuşu-iptal-etti

Hong Kong Uluslararası Havalimanı merkezli Cathay Pacific Airways, artan kısıtlamalar nedeniyle önümüzdeki Ocak ayında bazı yolcu uçuşlarını iptal etmeyi planladığını söyledi. Halihazırda küresel olarak en katı seyahat kurallarından bazılarına sahip olmasına rağmen, Hong Kong dün yüksek riskli olarak kabul ettiği ülkelerden gelen yolculara yönelik kısıtlamaları sıkılaştırdığını söyledi.

Hong Kong’a yüksek riskli ülkelerden gelen yolcular, önce kötü şöhretli Penny’s Bay Karantina Merkezi’nde 4 gün karantinaya girmeli ve ardından 21 günlük karantina süresinin geri kalan 17 gününü önceden rezerve edilmiş hükümet onaylı bir otelde tamamlamalı. Hong Kong’a ilk varışta ve onu takip eden 7 gün boyunca COVID-19 testi de zorunludur.

Bunun dışında yolcular ayrıca 9, 11, 13, 15, 17 ve 19. Günlerde de test yapmalıdır. Yeni kurallar 24 Aralık’ta yürürlüğe girecek ve ayrıca gelen yolcuların seyahatten önceki 48 saat içinde yapılmış negatif PCR testini belgelemelerini gerektiriyor.

Cathay Pacific uçuşları iptal etmek zorunda

Cathay Pasific, “Yeni katı kurallar, bazı uçuşlarımızın iptaline neden olacak.” dedi.
Cathay Pacific hangi rotaların iptalden etkileneceğini söylemeyi reddetti. Bir kaynak, iptallerin yalnızca Avustralya, Avrupa ve Kuzey Amerika’ya yapılan uzun mesafeli uçuşları olacağına inandığını söyledi.
Cathay Pacific 1 Ocak 2022’den itibaren Hong Kong ve Avustralya arasındaki neredeyse tüm uçuşları iptal edecek. Hong Kong ile Sidney arasındaki uçuşlar her gün 2 uçuştan, haftada 2 uçuşa indirilecek. Cathay Pacific, Hong Kong ile Melbourne, Brisbane ve Perth arasındaki uçuşları askıya alacak. Adelaide uçuşları zaten durdurulmuştu ve öyle kalacak.

Hong Kong’un Coronavirus kuralları Cathay Pacific uçuş ekiplerini de engelliyor Noel ve Yeni Yıl genellikle Cathay Pacific ve Hong Kong için yoğundur. Bu yıl, ülkenin katı karantina kuralları, Cathay Pacific’in uçuş sayısını büyük ölçüde azalttığı görülüyor. Pazartesi günü, Cathay Pacific New York’tan Hong Kong’a gelen üç yolcunun COVID-19 pozitif test etmesinin ardından 2 Ocak’a kadar New York’tan gelecek tüm uçuşları iptal etti.

Cathay Pacific’in uçuş ekiplerinin bir seferden sonra birkaç hafta boyunca evden uzak kalması nedeniyle seferlere ekip bulmayı da engelliyor.

Hong Kong’un kuralları Cathay Pacific’i öldürüyor

Cathay Pacific’in %10 hissesine sahip olan Qatar Airways’in CEO’su Akbar Al Baker, Hong Kong’daki durum ve bunun Cathay Pacific üzerindeki etkisi hakkında ne düşündüğü sorulduğunda, “Hong Kong’un COVID-19 kurallarının havayolunu öldürdüğünü” söyledi.

Bu arada, İngiltere seyahat veri sağlayıcısı OAG’nin Baş Ekonomisti John Grant, Hong Kong’un katı kurallarının yalnızca Cathay Pacific’i değil, şehrin Asya’nın önemli bir merkezi olma konumunu da öldürebileceğini söylüyor.

Hong Kong’un bu kadar katı kurallar koymasının ana nedeni, Çin ile olan sınırını tekrar açmak istemesidir.

Exit mobile version