Çad’da Askeri Mühimmat Deposunda Patlama: Ölü ve Yaralılar Var

Çad'da Askeri Mühimmat Deposunda Patlama: Ölü ve Yaralılar Var

Çad’ın başkenti N’Djamena’daki büyük bir askeri mühimmat deposunda Salı günü geç saatlerde yangın çıktı ve mühimmatlar patladı. Hükümet ve görgü tanıkları, patlamaların kilometrelerce öteden duyulduğunu belirtti.

Şehir Kızıl ve Siyah Gökyüzü Altında

AFP muhabirleri, Goudji bölgesindeki depodan gelen patlamaların, mermilerin düzenli aralıklarla havaya fırlayıp patladığını ve gökyüzünü kırmızı ve siyaha çevirdiğini bildirdi.

Patlamanın Evlerde Yarattığı Tahribat

Goudji yakınlarındaki Amsinene bölgesinde yaşayan Kadidja Dakou, “Patlamalardan biri evimizin çatısını uçurdu,” dedi. 36 yaşındaki Dakou, üç çocuğu ile birlikte komşularıyla sokağa sığındı.

Cumhurbaşkanı Deby’den Açıklama

Cumhurbaşkanı Mahamat Idriss Deby Itno, yangında ölen ve yaralananlar olduğunu söyledi ancak kesin bir rakam vermedi. Deby, ölenlerin ailelerine başsağlığı dilerken, yangınla ilgili bir soruşturma başlatılacağını duyurdu.

Halkı Sakin Olmaya Çağrı

Hükümet sözcüsü ve Dışişleri Bakanı Abderaman Koulamallah, olay yerinde “büyük patlamalar” olduğunu belirterek halkı sakin olmaya çağırdı. Mühimmat deposu, uluslararası havaalanı ve Fransız askerlerinin konuşlandığı bir üsse yakın bir mahallede yer alıyor.

Fransız Kuvvetleri Yetkilisinin Açıklaması

Fransız kuvvetlerinden bir yetkili, yangının “her kalibreden mühimmatın patlamasına neden olduğunu” söyledi.

Exit mobile version