Bylock Mağdurlarını Birlikte Geri Kazanalım

Sayın THY yönetimine;
Bildiğiniz üzere 7 Nisan 2017 Tarihinde ilk defa FETÖ’nun kripto haberleşme sistemini kullandıkları iddiası ile   “Bylock Tehlikesi” adı altında THY bünyesinden işten çıkartılan 26 çalışanı ilk olarak AirlineHaber ‘de  yazılmış ve bu çıkartılma kararının devlet kurumlarından geldiğinden THY’nin yapmış olduğu uygulamayı,olması gereken olarak yorumlamıştık. Aradan bir kaç gün geçti ve bu sefer 26 çalışanın 7’sinin gözaltına alındığını tekrar duyurduk ve gelişmeleri takip etmeye başladık.
Neyse ki, sapla,saman ayrıştırılma çalışmaları sonucunda, ülkemizdeki By Lock şüphelisi olarak içeride yatan, tutuklanan, işine son verilmek zorunda kalınan kişiler ile ilgili Başsavcılık duyurusu olarak, 11.480 kişinin telefon numaralarının iradesi dışında ByLock’a yönlendirildiği ifade edildi. 
Ancak,Başsavcılık bu beyanı vermeden önce bir çoğunun mahkemeleri başlamıştı. Bu nedenle, mahkemeleri bitmesi beklenmek zorunda kalındı. Kamu kurumları bu konuda çok hızlı hareket ederek,At izinin İt izine karıştığı bir ortamda mağdur olanlar iş yerlerine geri döndüler. Kısaca; At izi İt İzine karışma konusu kamu iş yerlerinde hallolmuş oldu.
Airlinehaber olarak çalışanların hak ve menfaatlerine yönelik bir yayın anlayışı sergilediğimiz,bir nevi sessiz çoğunluğun sesi olmaya çalıştığımız tüm okurlarımız ve THY camiası tarafından bilinmektedir.
Çalışanlarda bu algı yerleşmiş olsa gerek ki, bugün aldığımız bir mesajda THY’nin işten çıkartmak zorunda kaldığı toplam 26 çalışanının, Teknik A.Ş bünyesinde çalışan 4’ünün yanı sıra THY bünyesinde çalışan 5’inin olmak üzere toplamda 9 kişinin yargı kararlarının kimi takipsizlik ile sonuçlanırken,kimileri ise hapishanelerde yattıklarından beraat edip çıkartıldılar.
Beraat ve takipsizlik alan 9 kişinin yanı sıra  Teknik A.Ş’den 8 ,THY A.O’dan ise 9 kişi hala haber bekliyor. En kısa zamanda bu arkadaşlarımızında davaları sonuçlanıp,temize çıkacakları bekleniyor.
Sevgili THY yöneticileri;
Sizlerin de bu çalışanları mecburiyetten işten çıkarttığınızı çok iyi bilmekteydik. Şimdi ise eski çalışanlarınızın ByLock kullanıcısı olmadıkları nedeniyle sevindiğinizi söyleyebilirim.
Bu arkadaşlarımızdan bir çoğu hapishanelerde yattılar. Ailece sersefil oldular. İşsiz kalmalarından öte, çevrelerince FETÖ cu denilerek damgalandılar.
Bu çalışanlarınızın üzüntüsünü,aşağılanmasını, ailelerinin çektiği çileleri geriye döndüremezsiniz. Ancak,size yakışan bir karar alarak onları eski işlerine geriye döndürebilirsiniz. Kamu şirketleri gibi sizlerinde bu çalışanları geriye almanın önünde bir engel olduğunu sanmıyorum. Bir çoğu, THY’nin bugünlere gelmesinde emek vermiş,deneyimli ve bilgili kişiler. İçlerinde pilot,teknisyen,kabin memurları bile var. Temininde güçlük çekilen meslek dallarında çalışıyorlar. En önemlisi şansızlar. Bu uygulama sizlere de,bizlere de  bulaşabilirdi. Biz bu durumda kalsak ne beklersek,bu arkadaşlarda onu bekliyor. Yani kapının açılarak tekrar hoş geldin denmesini...
Tabii ki mahkeme kararı olmadan işe başlatmak mümkün değil. Bu nedenle şimdiden takipsizlik ve beraat eden 9 çalışanınızı işe başlatabilmenin önünde hiç bir engel bulunmamakta.  Şimdilik 9 çalışanınıza kapıyı açın. Geriye kalan 17 çalışanınız içinse mahkeme neticesini bekleyin.
Bir dolu iş ilanı yayınladığınız bugünlerde THY kültürünü bilen,deneyimli ve bilgili çalışanlarınıza kapıyı sonuna kadar açıp önce geçmiş olsun mesajınızla karşılamak size yakışanı olacaktır.
NOT/ Tüm liste elimde olmasına rağmen,mağdurların isimlerini deşifre etmiyorum. Bilginize…
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ 2018 02 20 PHOTO 00000034

Exit mobile version