BURUN İNİŞ TAKIMI KAPALI HARİKA BİR İNİŞ VE B707 DE YAŞANMIŞ BİR ANI

Bildiğiniz üzere bazen iniş takımları açılmadığında manuel free fall a açılabiliyor. Benim de B707 lerde başıma geldiği için aşağıda sunduğum videoyu siz havacı dostlarımla paylaşmak istedim ve bu vesileyle birde yaşanmış bir anıyı okumayanlar için paylaştım.
Uçak gördüğüm kadarı ile İran Air e ait B727. Burun İniş takımını açamamış olmalılar. İniş takımları açılmadığında manuel olarak freefall dediğimiz bir sistem ile kumanda ederek önce iniş takımı kapağını daha sonra da iniş takımını açabiliyoruz.
Tabii ki evdeki hesap bazen çarşıya uymadığından free fall açıştada sorunlar yaşanıyor. Video da görüleceği gibi, ana iniş takımı açılıp burun açılamayabilir. Veya hiç biri açılmamış da olabilir.  Uçağın havada kalma ihtimali olmayacağına göre  pilot o uçağı freefall lede açamazsa yinede inmek zorundadır.
Video’da görüleceği üzere ana iniş takımları açık vaziyette. Anlaşılan burun iniş takımını manuel yani freefall lede açamamış olmalılar ki burun iniş takımı açık vaziyette iniş gerçekleştiriyorlar.
Uçağın ana dikmeler üstünde uzun süre burun yukarıda olarak inmesi ve pilotun burun iniş takımı kapalı olduğu halde yavaşça bırakarak minimum hasarla inişini çok başarılı buldum
Arzu ederseniz bu videoyu izledikten sonra,anı olarak paylaştığım ve yine iniş takımlarının açılmamış olduğu varsayımıyla yaşadığım olayı ve CRM eksikliklerini okuyun.
BURUN İNİŞ TAKIMI AÇILMADIĞINDA İNİŞ TEKNİĞİ

KOKPİTTE YAŞANMIŞ BİR ÖLÜM KORKUSU

Exit mobile version