Bursa’daki Uçak Kazası: Soruşturma Avusturya’ya Yöneldi

Bursa'daki Uçak Kazası: Soruşturma Avusturya'ya Yöneldi

Bursa’da yaşanan uçak kazasına ilişkin detaylı bir soruşturma devam ediyor. 25 Nisan 2022’de merkez Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi’nde gerçekleşen kaza sonucunda 2 pilot hayatını kaybetmişti. Havayolu şirketindeki 3 görevli hakkında ‘Taksirle ölüme sebebiyet verme’ suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı. Şimdi ise olayın detaylarını aydınlatacak olan raporun Avusturya’daki fabrikadan gelmesi bekleniyor.

Kazaya ilişkin yapılan soruşturma kapsamında, 4 kişilik bir bilirkişi heyeti, incelemelerini tamamladı. Heyet, kazanın nedenini belirlemek için uçağın motoruyla ilgili olan Karbüratör Hava Yakıt Karışımı ve Karbüratör Ayar Vidaları’nı inceledi. Ancak daha detaylı bir rapor için motorun üretildiği Avusturya’daki fabrikaya başvurulmasına karar verildi.

Soruşturmanın öncesinde, uçağın Yunuseli Havaalanı’ndan eğitim amaçlı kalktığı ve kısa bir süre sonra havalimanına 500 metre mesafede bir eve çarparak düştüğü belirlenmişti. Kazada pilot Furkan Otkum (27) ve öğrenci pilot Murat Avşar (31) hayatını kaybetmişti. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına alırken, uçağın enkazı da incelemeler için Ankara’dan Bursa’ya götürülmüştü.

Pilotların kazadan dakikalar önce havalimanında güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri de soruşturma kapsamında değerlendirildi. Görüntülerde, pilot Furkan Otkum’un öğrenci pilot Murat Avşar ile sohbet ettiği ve daha sonra uçağa bindiği anlar görülüyor. Ancak uçağın teknik bir nedenden dolayı kaza kırıma uğradığı belirtiliyor.

Soruşturma sırasında üç yetkili, işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı. Ancak olayla ilgili detayları netleştirecek olan raporun Avusturya’daki fabrikadan gelmesi bekleniyor. Bu raporun, kazanın nedenlerini ve sorumluları belirlemede kritik bir rol oynayacağı düşünülüyor.

Exit mobile version