BU OLAYDA KİM HAKLI ?

Düsseldorf – Kütahya seferini yapan Alman havayolu şirketi 17 yolcuyu uçaktan inmeye zorlamıştı. Peki buna hakları var mı? Detaylar haberde…
Önceki gün Düsseldorf’tan Kütahya’ya uçan yolcuların başına gelen ilginç olayı okurlarımıza duyurmuştuk. Bulgaristan’a zorunlu iniş yapan uçakta bir hostesin rahatsızlanması sonrası, 17 yolcunun uçaktan inip yola otobüsle devam etmesi istenmişti. Yolcuların buna razı gelmemesi üzerine uçakta tartışma yaşanmıştı. Yolcu başına 500 Euro teklif edilmesi üzerine son anda 17 kişi kişinin inmesiyle uçak tekrar havalanabilmişti. (Haberi buradan okuyabilirsiniz)
Öncelikle söz konusu havayolu şirketinin Alman Eurowings olduğunu hatırlatalım. Düsseldorf – Kütahya seferleri sunan havayolu, kısa süre önce de Türklerin tepkisini çekmişti. Hatırlanacağı gibi Eurowigns pilotu “Türkiye’de can güvenliğim yok” diyerek uçmak istemeyince çok sayıda yolcu mağdur olmuştu. (Haberi buradan okuyabilirsiniz)
Peki Kütayha yolculuğu sırasında yolcuların uçaktan indirilmesi yasal mı?
Havacılık kuralları gereği bir kabin memuruna (hostese) 50 yolcu düşüyor. Bir kabin memurunun eksilmesi durumunda doğal olarak yolcu sayısının da azalması şart. Yani havayolu şirketinin veya pilotların davranışı yasal. Geçmişte başka havayollarına ait uçaklarda da benzer olaylar yaşanmıştı. Bu durumda havayolu suçlamak yanlış olur. Uçak fazla yolcuyla havalanması durumunda kurallara aykırı davranmış sayılır.
Düsseldorf - Kütahya seferinde olay...Kim haklı?
 
(turizmavrupa)

Exit mobile version