BTK ve Bakan Uraloğlu’ndan Siber Saldırı Açıklaması

BTK ve Bakan Uraloğlu’ndan Siber Saldırı Açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK), dünya çapında yaşanan yazılım sistemindeki küresel sıkıntının siber saldırı kaynaklı olmadığını duyurdu. Bakan Uraloğlu, yaşanan sorunun birkaç saat içinde çözüme kavuşturulacağını belirtti.

Microsoft’a siber güvenlik yazılımı sağlayan CrowdStrike kaynaklı teknik arıza nedeniyle tüm dünyada sorunlar yaşanıyor. Uraloğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Siber saldırının söz konusu olmadığını ve yaşanan aksaklıkların birkaç saat içinde vatandaşı etkiler durumdan çıkarılacağını” söyledi. Türkiye’de de bazı kurumların etkilendiğini belirten Uraloğlu, ilgili kurumlarla hızla irtibata geçildiğini ifade etti.

Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK), dünya çapında havayolları, bankacılık ve sağlık sistemlerini etkileyen yazılım arızalarıyla ilgili olarak sosyal medya platformu X üzerinden bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Aksaklığın siber saldırı kaynaklı olmadığı” belirtildi. BTK’nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Windows işletim sistemi kullanan cihazlarda global çapta meydana gelen kesintiye ilişkin yapılan incelemede, aksaklığın siber saldırı kaynaklı olmadığı tespit edilmiştir. Sorunun CrowdStrike ürününü kullanan kurum ve kuruluşlarda meydana geldiği anlaşılmıştır. Çözüm önerileri SİP platformu üzerinden tüm SOME’lerimiz ile paylaşılmıştır. Ülkemizin siber sınırlarını korumak için yerli ve milli ürünlerimizle 7 gün 24 saat aralıksız çalışmaya devam ediyoruz.”

Exit mobile version