featured

British Airways Sidney uçuşlarını iptal etti

İngiliz Hava Yolları, hem İngiltere hem de Avustralya’daki seyahat yasaklarını nedeniyle 2021’e kadar Sidney’e uçmayacak.

İngiliz havayolu şirketi daha önce Aralık ayında Londra, Singapur ve Sidney’e uçmaya devam etmeyi umuyordu. Avustalya’nın yolcu sayısını sınırlayan ve 14 gün boyunca otel karantinasında zorunlu kalmayı gerektiren mevcut kısıtlamalarına rağmen Kanguru güzergahında rezervasyon yapıyordu. Zorunlu otel karantinası nedeniyle bu seyahat yolculara normal ücretin iki katından fazlaya geliyordu.

Bu iyimser umutlar, İngilterenin, zorunlu seyahatler dışında, 4 haftalık seyahat yasağını içeren kısıtlama ile yıkıldı.

Küresel Satış Başkanı Mark Morin, “Bu kısıtlama duyurusu ışığında, uçuş ağımızda bir dizi iptal uygulamaya karar verdik” dedi.

“Bir uçuş iptal edilirse, müşterilerimiz standart müşteri yönergelerimize uygun olarak, ödediği ücreti geri alma hakkına sahip olacaklardır. Güvenli Rezervasyon politikamız, uçuşu, tarihi veya varış noktasını değiştirme veya gelecekteki seyahatler için bir kupon talep etme hakkı devam etmektedir”

British Airways, Londra-Singapur dahil olmak üzere en az 2 Aralık 2021 tarihine kadar yaklaşık 50 uluslararası uçuşu programından çıkardı, aynı zamanda Sidney uçuşlarını Ocak 2021’e kadar iptal etti.

Bu uçuşlar, Singapur’un sınırlarını kapatması ve Changi Havalimanı’nda transit yolcuları yasaklaması, Avustralya’nın zorunlu otelde karantina kararı almasının ardından Nisan başından bu yana durduruldu.

Mart 2020’de Covid-19 salgını yayılımı ile yere indirilen A380’lerin, İngiltere seyahat yasağının ardından en azından 2021’in başlarına kadar yerde kalmaları bekleniyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir