British Airways, İsrail Uçuşlarını Askıya Aldı

British Airways, İsrail Uçuşlarını Askıya Aldı

British Airways, artan gerginlikler nedeniyle Mart 2025’e kadar İsrail’e tüm uçuşlarını durdurma kararı aldı. İngiliz hükümeti, Tel Aviv’i “kehribar” bölge olarak ilan ederek zorunlu olmayan tüm seyahatler için uyarıda bulunuyor.

Uçuş İptalleri ve İade Süreci

Müşterilerine, Ortadoğu’daki durumu sürekli izlediklerini belirten British Airways, İsrail’e bilet almış olan yolculara tam para iadesi yapacağını duyurdu. Havayolunun Lübnan’a uçuşu bulunmuyor.

Diğer Havayollarının Benzer Adımları

British Airways, İsrail’e uçmayan taşıyıcılar arasına katılan son şirket oldu. Düşük bütçeli havayolu Wizz Air, Ocak 2025’e kadar tüm uçuşlarını iptal ederken, Delta ve United havayolları da uçuşlarını en azından Mart sonuna kadar durdurdu.

EASA’dan Seyahat Tavsiyesi

Avrupa Birliği Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA), Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın suikastinin ardından Eylül ayında Avrupalı havayollarına İsrail’e uçmamaları yönünde tavsiyede bulunmuştu. Bu öneri kaldırılmasına rağmen, birçok havayolu hâlâ eski rotalarını geri yükleme konusunda isteksiz.

İsrail’in Tek Uçuş Sağlayıcısı

Delta ve United’ın İsrail uçuşlarını durdurmasıyla, El Al şu anda Amerika ile İsrail arasında doğrudan uçuş sağlayan tek havayolu olma özelliğini taşıyor.

Uçuş Kesintileri ve Güvenlik Önlemleri

Son günlerde, Ben Gurion Havalimanı’nda kalkış ve inişler kısa süreliğine durduruldu. İsrail Hava Kuvvetleri, Akdeniz üzerinde beş insansız hava aracını düşürdükten sonra uçuşları yarım saatten az bir süre askıya aldı.

Exit mobile version