Brezilya Türkiye ile savunma ortaklığını canlandırmak istiyor. Embraer ve Türk Hava Yolları arasında yeni satın alımlarına hazırız

Brezilya Türkiye ile savunma ortaklığını canlandırmak istiyor. Embraer ve Türk Hava Yolları arasında yeni satın alımlarına hazırız

Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, 9 Eylül Cumartesi günü G20 Zirvesi sırasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı ikili görüşmede, iki ülke arasındaki stratejik ortaklığı özellikle savunma alanında yeniden canlandırmak istediğini belirtti.

Luiz Inacio Lula da Silva, açıklamasında: “Terk edilmiş olan Brezilya-Türkiye ortaklığını yeniden canlandırmayı konuştuk. Ayrıca iki ülke arasındaki ticaretin arttırılması, savunma işbirliği ve dünyada barış umutları hakkında konuştuk” dedi.

Planalto, 2022 yılında 4.9 milyar ABD dolarına ulaşan ikili ticaretin genişleme için birçok cepheye sahip olduğuna dikkat çekti.

Lula, söz konusu olasılıklardan birinin havacılık pazarı olduğunu belirtti. Başkan, Brezilya’nın Embraer ve Türk Hava Yolları arasında, Türk şirketinin planladığı potansiyel yeni satın almalar bağlamında görüşmeleri kolaylaştırmaya hazır olduğunu söyledi.

Toplantıda Lula, Şubat ayında Türkiye ve Suriye’de yaklaşık 50,000 kişinin ölümüne neden olan depremden yakındı. O dönemde Brezilya hükümeti hayatta kalanları arama çalışmalarına yardımcı olmak üzere askeri ve sivil personel göndermişti.

Küresel bağlamda ise Brezilya Devlet Başkanı, Türk hükümetinin Rusya ve Ukrayna arasındaki ihtilafta arabuluculuk yapma çabalarını övdü ve bu çabaların iki taraf arasında mahkum değişimi anlaşması gibi somut sonuçlar verdiğini belirtti.

© AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Exit mobile version