BRAVO SANA THY

BRAVO SANA THY
THY sonunda bunuda yaptı. THY’nin ucuş operasyonundan sorumlu pilot yöneticileri çok ilginç bir kararın altına imzasını attı. Sivil ve asker pilot kavgasını körükleyip aslında hepsini hiç yerine koyan yöneticiler,THY yi bu günlere getiren öğretmen pilotlarını artık yabancı pilotlar arasından seçmeye başladı.
İlk olarak A-320 Filosuna 4 yabancı öğretmen olarak atandı.
Mr Brown-Mr Noll-Mr Witali ve Mr Belloni artık THY de 320 öğretmenliği yapacaklar.
Genelde,kendi ülkelerinde iş bulamayan veya işten atılan olağan üstü ücretler ve imkanlarla alınan yabancı kaptan pilotlar Türk pilotları yetiştirmekle görevli kılındı. Aslında bunun sinyalleri önceden gelmiş ve sinyorite adı ile yaptıkları düzenleme ile bütün dengeleri bozan,İşletmeden sorumlu genel müdür yardımcılığı( ucuş işletme başkanı-Eğitim başkanı) keyfi istek ve uygulamaları ile bu duruma gelineceğinin işarlarını veriyorlardı.
SHGM nin genel müdürü Ali Arıduru veda mesajında yaptıklarını iddia ettiği faaliyetlerin yanı sıra Türkiyeyi yabancı pilot cenneti haline getirdiğini sanırım unutmuş. Bu gidişe dur diyebilecek bir mercii varmıdır? Yoksa ticari çıkarların ön plana alındığı ülkemizde gelecek ipotek altına alınmıyormu dersiniz?
Aslına bakacak olursanız bu karara imza atan pilot kökenli üst yöneticiler kendilerininde yerlerine yabancı bulmalılar. Balık baştan kokar gerçeği ile yabancı pilotlardan eğitim adına bir şeyler öğrenilecekse bu önce idari kadrodan başlamalıydı diye düşünüyorum. Yoksa idari kadrolardaki kaptanlar dursun eğitmen kadrolarını yabancılarla donatalım mantığı,yabancı öğretmenlerle Türk pilot yöneticiler arasında kaos yaratır.
Bu haber” THY Ucuş işletme revizyona gidiyor” önce ucuş işletmenin eğitim departmanı yabancılarla değiştirilerek, akabinde ise, yabancı eğitmenlere kadar uzayacak bir periyodta pilotlarımız daha iyi eğitimle donatılacaktır. Denilerek uygulamaya geçilseydi buna gerçekten Bravo derdim. 

Exit mobile version