Borsa Düşüşte: THY Hisselerinde Satış Baskısı Artıyor

Borsa Düşüşte: THY Hisselerinde Satış Baskısı Artıyor

Borsa İstanbul’da geçen haftadan itibaren devam eden satıcılı seyir, 14 Ağustos Çarşamba günü de etkisini sürdürdü. BİST100 endeksi günü %0,90 düşüşle kapattı. Endeksten negatif ayrışan Türk Hava Yolları A.O. (THYAO) hisseleri, %2,02 düşüşle 291,75 TL seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Bu düşüşte, Bank of America üzerinden yapılan yoğun satışlar etkili oldu.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ hisse

Bank of America müşterileri, 14 Ağustos günü THYAO hisselerinde toplam 5.866.213 lot işlem gerçekleştirdi. İşlemlerin 2.447.186 lotu alım, 3.419.027 lotu ise satış yönünde oldu. Bank of America, THYAO hissesinde günü 971.841 lot net satışla kapattı. Günlük satışların net TL karşılığı ise 286.986.007 TL oldu.

Bu satışların karşısında, alım tarafında Deniz Yatırım 374.471 lot, İş Yatırım ise 345.699 lot ile öne çıktı. Bank of America’nın Türk Hava Yolları hisselerinde gerçekleştirdiği yüklü satışların ardından, aracı kurumların önümüzdeki süreçte nasıl bir strateji izleyeceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Yatırımcılar, Türk Hava Yolları hisselerindeki bu dalgalanmaları yakından izlerken, piyasalarda yaşanan bu tür gelişmelerin yatırım kararlarını nasıl etkileyeceği de dikkatle takip ediliyor. Aracı kurumların ve yatırımcıların önümüzdeki günlerde alacağı pozisyonlar, borsa üzerinde belirleyici olmaya devam edecek. (rotaborsa)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir