BORAJET BUGARAJ’A GİRDİ…

232017’nin ilk günlerine bomba gibi düşen Borajet’in satışında detaylar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.Havacılık sektörünün büyük bir krizin içinde olduğu bir dönemde, değerli bir slotu olmayan, uçakları finansal kiralama yoluyla edinilmiş bulunan Borajet’in 250 milyon dolar gibi çok yüksek bir rakama satılması havacılık çevrelerinde büyük şaşkınlık yaratmıştı. 15 Temmuz hain darbe kalkışmasından sonra Borajet’in sahibi Yalçın Ayaslı’nın, , TARKİM’in sahibi ve firari FETÖ şüphelisi İbrahim Faruk Bayındır ile olan ilişkileri gündeme gelmiş, THY de Borajet ile olan işbirliğini sonlandırmıştı.
İlginç şirket trafiği…
Borajet’in, SBK holdingin patron Sezgin Barak Korkmaz’ın sahibi olduğu SBK Holdinge satıldığı açıklansa da, airlinehaber’e gelen bilgiler ilginç bir şirket trafiğini ortaya koyuyor.
İşte o trafik:
Temmuz 2015’de İstanbul’da Bukombin Bilişim ve Teknoloji A.Ş. isimli bir şirket kurulur. Radyo, TV, posta yoluyla ve internet üzerinden perakende ticaret yapmak için kurulan şirket, Sarıyer Dereboyu cad. Zağra iş Merkezi 14/C Blok, Zemin katta faaliyete başlar. Sermayesi 1 milyon TL olan şirketin tek ortağı SBK Holdingtir. Bir kişilik Yönetim Kurulunun Başkanlığını da SBK holding adına Sezgin Barak Korkmaz üstlenir.
Bu şirketin kurulmasından yaklaşık 1 ay sonra, BUGARAJ Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri A.Ş. isimli bir şirket daha kurulur. Bu şirket Bukombin’in adeta fotokopisi gibidir. Faaliyet konusu aynıdır. Aynı adreste faaliyet göstermektedir. Sermayesi de aynı şekilde 1 milyon TL’dir. Bu şirketin de sadece 1 ortağı vardır. O ortak Bukombin şirketidir.
Şirket, yeni şirket kurdu ve Borajet’i aldı…
Konuyu özetlemek gerekirse, SBK Holding önce Bukombin isimli bir şirket kurmuş, 1 ay sonra bu şirket Bugaraj isimli başka bir şirket kurarak aynı konuda faaliyete geçiyor. Bugaraj’ın tek farkı, Yönetim Kurulu Başkanlığındadır. Şirketin yönetim Kurulu Başkanı olarak Cüneyt Özen seçilmiştir. SBK Holding’in elektronik ticaret alanında kurduğu Bukombin şirketi varken 1 ay sonra aynı konuda yeni bir şirket kurması kafaları karıştırırken her iki şirketin de Genel Kurullarını yapmaması soru işaretlerini beraberinde getiriyor.
Her iki şirketin de, içinde bulunulan hesap yılını izleyen 3 ay içinde Olağan Genel Kurullarını yapması gerekir. Bu kurala göre en geç Mart 2016 sonuna kadar yapılması gereken Olağan Genel Kurullarının yapılmadığı görülüyor.
1 Milyon sermayeli şirket 234 milyon TL ödedi.
Aradan 1,5 yıl geçer ve Ağustos 2015’de kurulan BUGARAJ isimli şirket Borajet’i satın alır. İlginç olan BUGARAJ şirketi 1 milyon TL sermayeli olmasına karşın tam 234 milyon TL ödemiştir.
Diğer ilginç olan nokta ise, satışın aslında 250 milyon dolar (Yaklaşık 1 milyar – eski para ile 1 katrilyon TL) karşılığı yapıldığı iddiasıdır. Kayıtlara geçen 234 milyon TL ile 1 milyar TL arasındaki farkın nasıl ödendiği ise bilinmiyor. Bilindiği gibi Anonim şirketlerde ortakların sorumluluğu sermayeleri ile sınırlı.
Yönetimde ilginç isimler
Borajet’in yeni yapılanmasında en dikkat çeken ise, Genel Müdür Fatih Akol’un 3 kişilik Yönetim Kurulundaki yerini koruması. Diğer iki üyeliği Sezgin Baran Korkmaz ve Kamil Feridun Özkaraman işgal ediyor. Borajet’te kararlar 3 kişilik yönetim kurulunun en az ikisinin oyu ile alınabilecek.
Borajet’in yönetimine giren Kamil Feridun Özkaraman bugüne kadar çok sayıda firmada Yönetim Kurulu üyeliği yapmış bir isim. SBK Holdinge ait firmalarda da CEO olarak görev yapıyor.
Aslında 3 şirket satın almış.
Gelen bilgilere göre, Bugaraj’ın sadece Borajet Hava Taşımacılığı şirketini satın almadığı, bunun yanısıra 4.8 milyon sermayeli Borajet Bakım ve Onarım Şirketi ile 50 bin TL sermayeli Aydın Jet Havacılık Şirketini de satın aldığı anlaşıldı. Her üç şirketin sermayeleri toplandığında yaklaşık 240 milyon TL rakamına ulaşılıyor. Borajet Bakım ve Onarım şirketi ile Aydın Jet Havacılık şirketinin merkez adresleri ise Yalçın Ayaslı’ya ait Taksim’deki bina olarak görünüyor.
 
 

Exit mobile version