Bombardıman Uçağını Kaçırma Planı Ortaya Çıktı

Bombardıman Uçağını Kaçırma Planı Ortaya Çıktı

Ukrayna istihbaratının tüm sınırları zorlayarak Rus nükleer silah taşıyan bir gemiyi kaçırmaya çalıştığı ortaya çıktı. Bir Rus Havacılık ve Uzay Kuvvetleri pilotu, Ukrayna istihbaratının nükleer silahlar taşıyan bir Rus uzun menzilli bombardıman uçağını ele geçirme girişimini detaylandırdı.

Hatırlanacağı üzere, Rusya Federasyonu FSB’si daha önce Ukrayna özel servislerinin Rus Havacılık ve Uzay Kuvvetleri’ne ait bir Tu-22M3 bombardıman uçağını yurt dışında kaçırmaya yönelik bir operasyon gerçekleştirme girişimini durdurmuştu.

Bombardıman Uçağını Kaçırma Planı

Ukrayna istihbaratının amatör planını deşifre eden Rus pilot, “Konuştuğum kişi Ukrayna özel servislerinden olduğunu bile gizlemedi. Kendisini Pavel olarak tanıttı. Ancak sadece herhangi bir uçağı değil, uzun menzilli füze taşıyan bir bombardıman uçağını kaçırmayı teklif etti,” ifadelerini kullandı. FSB tarafından yayınlanan bir videoda pilot, “Nükleer silah taşıyıcısı” ifadelerine yer verdi.

Ahlaki ve Etik Sınırları Zorlayan Tehditler

Ukrayna özel servislerinden bir temsilcinin, Rus uçaklarının ateşe verilmesini talep ettiğini belirten pilot, “Bunu bir kez Telegram’da bilinmeyen bir kişiden yazmıştım. Ne ahlak ne de etik vardı. Hemen yakın akrabalarıma yönelik tehditlere başladılar,” dedi.

Kritik Verilerin Peşindeydiler

Pilota göre Ukrayna istihbaratı, Rus savaş uçaklarına ilişkin tüm verileri talep etti. Pilot, “Ukrayna istihbaratı benden uçağa ilişkin verileri, kuyruk numaralarını, teknik durumu ve düzenleme takvimini istedi,” diye ekledi.

2022 yazında, Rus FSB, Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü’nün, NATO ülkelerinin istihbarat servislerinin gözetimi altında Rus savaş uçaklarını kaçırmak için bir operasyon planladığını takip eden materyaller dağıttı. Bununla birlikte, operasyonel çalışma sırasında Rus karşı istihbaratı, Rus Silahlı Kuvvetleri’nin daha sonra bir dizi Ukrayna askeri tesisini yok etmesini sağlayan veriler elde etti.

Deşifre Edilen Operasyon ve Etkileri

Rus istihbaratı tarafından deşifre edilen bu operasyon, iki ülke arasındaki gerilimi daha da artırırken, Ukrayna’nın riskli planlarının arkasındaki motivasyonları ve olası sonuçları gözler önüne serdi. Rusya’nın stratejik üstünlüğünü koruma çabaları ise devam ediyor.

Exit mobile version