Bombardier Yeni Tesiste Meydana Gelen Kazayı İncelemeye Aldı

Bombardier Yeni Tesiste Meydana Gelen Kazayı İncelemeye Aldı

Bombardier, Çarşamba günü sosyal medyada dolaşan ve hasarlı bir Global 5500’ü gösteren fotoğrafı doğrulayarak, olayın aslında Mississauga, Ontario’daki yeni tesisinde meydana geldiğini açıkladı. Ancak şirket, kazaya neyin yol açtığına dair herhangi bir ayrıntı açıklamadı.

Uçak üreticisinin bir temsilcisi GlobalAir.com’a yaptığı açıklamada olayın 9 Mayıs’ta Bombardier Uçak Montaj Merkezi’nin yer testi alanında meydana geldiğini ve hiçbir ekip üyesinin yaralanmadığını söyledi.

Şirket, jetin burun konisinin bir elektrik direği gibi görünen bir şey tarafından ezildiğini ve delindiğini gösteren ve uçağın kırık bir çit ile beton bir bariyere dayandığını gösteren bir fotoğrafın doğruluğunu onayladı.

Bombardier bağımsız bir iç soruşturma başlattı. Temsilci, “Özenle bilgi topluyoruz” dedi. “Bombardier’in nihai öncelikleri, uçaklarının güvenliği ve kalitesi olmaya devam ediyor.”

Yapılan ön incelemede uçak üreticisinin filo çapında herhangi bir önlem almasına gerek olmadığı sonucuna varıldı.

Olay, Bombardier’in kısa süre önce bölgedeki tek uçak üretim tesisi olarak geçiş yaptığı yeni tesisteki üretim faaliyetlerini etkilemedi.

Şirketin bu hamlesi, uçak üreticisinin odağını ağırlıklı olarak kurumsal jet çabalarına kaydırdığı için geçen ay yeni bir logo ve diğer markaları da tanıttığı sırada geldi.

Bombardier Global 5500 2020 yılında özel jet pazarına girdi. Büyük kabinli iş uçağı, maksimum 5,900 deniz mili menzil ile Doğu ABD’ye ve Doğu ABD’den trans-Atlantik uçuşlarını tamamlayabilir. Son teknoloji ürünü jet, 16 yolcu kapasitesine sahip ve onları varış noktalarına maksimum 516 knot hızla taşıyabiliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir