BOMBARDIER "CS" MODELİ İLK UÇUŞ

.
Kanada’lı uçak üreticisi Bombardier beş yıldır üzerinde çalıştığı yeni modeli CSeries’inin önümüzdeki haftalarda ilk test uçuşunu yapabilmesi için gerekli olan izni aldı. İlk uçuşu ilk etapta altı ay daha sonrada dört hafta ertelenen FTV1 (Flight Test Vehicle 1) kodlu uçuşa hazır ilk prototip şu ana kadar yerde bazı testleri tamamladı. Bunların arasında pistte kalkış hızına kadar ivmelenme testleride bulunuyor.
Airbus uçaklarındaki gibi Fly-by-Wire sistemi ve Sidestick ile uçacak olan CSeries modelleri 100 ile 149 yolcu kapasitesiyle B737-600/700 ve A318/A319 modellerinede ciddi anlamda rakip olacaklar. Pratt & Whitney tarafından geliştirilen ve üretilen yeni PW1500G motorlarının transmisyonlu (şanzımanlı) olmasıda CSeries modellerinin yakıt açısından %20’e kadar daha tasaruflu olmasına katkıda bulunuyor. Lufthansa’nın yan kuruluşu SWİSS’in 30 adet siparişle ilk müşterisi olduğu CSeries için toplam 388 sipariş verildi. Atlasjet’in de 10 adet kesin 5 adet opsiyon siparişi bulunuyor.
http://www.cseriesfirstflight.bombardier.com/ adresinden ilk uçuşu tarihini açıklanınca öğrenebilir ve daha sonrada canlı olarak izleyebilirsiniz.

Exit mobile version