Kasırga JFK'i Felç Etti; 24 Saattir Havalimanında Bekliyorlar

Havalimanı muhabirleri, havaalanında kapılar ve destek ekiplerinden daha fazla uçak bulunduğunu bildiriyor.

Amerikanın kuzeyinde bir haftadır hız kesmeyen ‘Bomba Kasırgası’ sebebiyle hava ulaşımında kriz yaşanıyor.
Uluslararası uçuşlar herhangi bir kapıya yönlendirilemiyor. Uluslararası havayolu şirketleri, yerel şirketler gibi uçuş azaltmayınca, üstelik ertelenen uçuşlar da birikerek yığılma yaratınca havaalanında durum içinden çıkılmaz bir hal aldı.
Dünyanın en işlek havalimanlarından olan New York, John F. Kennedy Havaalanı’ndaki yolcular 24 saatten uzun süredir havaalanında bekletiliyor.
https://youtu.be/xW8424QkMAY
Cumartesi, haftanın en hafif uçuş günü olmasına rağmen bazı yolcuların hiç bilgilendirme olmaksızın 24 saatten uzun süredir alanda beklediklerini iddia ettiklerini bildiren New York medyası, Liman Yönetimi, Federal Havacılık İdaresi (FAA) ve uluslararası taşımacıların yaşanan kaosta eşit pay sahibi olduğu yorumunu yapıyor.
https://youtu.be/GgGpng1e12s
Açıklama yapılmaksızın 24 saatten uzun süredir havalimanında bekletilerek çileden çıkan yolcular seslerini duyurdukları bir vedo çektiler. Yolcular sosyal medyada da, cumartesi sabahı bir açıklama talep eden, bilet gişelerinin önünde duran ve oturan insanların resimlerini yayımlıyorlar.

Gecikmelere ek olarak, Cumartesi sabahı iki uçak apronda çarpıştı. Polis, bir Çin havayolunun sağ kanadının bir Kuwait Airways uçağının kuyruk ucuna vurduğunu ve kazanın her iki uçakta da hasara neden olduğunu kaydetti.

Exit mobile version