Boeing’te şok eden ayrılık

Boeing’te sular durulmuyor…

Boeing 737 Max krizi ile sıkıntılı günler yaşamaya devam ediyor. Reuters’tan edinilen bilgilere göre bir şokta Boeing 737 program yöneticisinden geldi.
Yaklaşık 12 ay önce 737 Max Program Yöneticisi olan Eric Lindblad’ın birkaç hafta içinde emekli olacağı bilgisi alındı. Krizle mücadele sürecinde bu ayrılık, 737 MAX tipinde yaşanan sıkıntının çözümlenemeyeceği yönünde düşünceler doğurdu.
Boeing’te 34 yıllık bir kariyere sahip olan Eric Lindblad, 5 ay içinde 350 kişinin ölümüne yol açan 737 MAX tipi uçakların probleminde hedef noktası olmuştu. Uçakların hala yerde bekletilmesi gerek Boeing firmasını ve gerekse filolarında 737 MAX tipi uçağı olan şirketleri zora sokmaya devam ediyor. Uçak sıkıntısı yaşayan şirketlerin bir tanesi de milli bayrak taşıyıcımız TÜRK HAVA YOLLARI. Üst yönetim sefer kısıtlamalarına gitmişti. 12 Adet 737 MAX tipi uçak halen İstanbul’da park pozisyonunda. McAllister çözüm süreci için Türkiye’ye gelerek THY üst yönetimiyle bir araya gelmişti. Tazminat talebini ise Boeing’e ilk ileten ülke ise Çin olmuştu.

737 MAX tipinin Program Yöneticiliği’ne gelmesi beklenen isim ise MARK JENKS’in olması bekleniyor.
Boeing 737 MAX tipinin tekrar gökyüzünde olup olmayacağı hala belirsizliğini koruyor.
©AirlineHaber

Exit mobile version