Uzun zamandır beklenen B777X uçağı Dubai Airshow’da görülecek

Uzun-zamandır-beklenen-B777X-uçağı-Dubai-Airshow’da-görülecek

Boeing, geniş gövdeli 777X bu ay Dubai Airshow’da sergileyerek, havacılık endüstrisinin Covid-19 pandemisi nedeniyle yaklaşık iki yıl içinde ilk küresel hava fuarında görülecek.

Boeing, bir 777-9 uçuş testi uçağının Dubai Airshow’un uçuş programında gökyüzüne çıkacağını ve ayrıca sabit ekranda görüleceğini söyledi.

Aura Başkanı Kuljit Ghata-Aura, “Boeing, yaklaşık iki yıldır ilk küresel hava gösterisi olan Dubai Airshow’a tam olarak katılmaktan ve müşteriler, ortaklar, tedarikçiler ve diğer paydaşlarla doğrudan iletişim kurabilmek için heyecanlı” dedi.

Uçağın ilk çıkışı programın üç yıl gerisinde. Boeing başlangıçta 777X’i Haziran 2020’de teslim etmeyi planlamıştı, ancak şimdi 2023’ün sonunu hedefliyor.

Emirates havayolu ve grubu başkanı ve CEO’su Şeyh Ahmed Bin Saeed Al Maktoum bu haftanın başlarında yaptığı açıklamada, Emirates’in 777X geniş gövdeli uçağı üzerinde hava gösterisinin öncesinde ve sırasında Boeing ile görüşmelerde bulunacağını söyledi.

Emirates, tüm geniş gövdeli filosundaki 777 uçağını daha yeni 777X ile değiştirmeyi planladığı için uçağın gecikmesinden şikayet etti.

Exit mobile version