Boeing’e bir darbede KC-46 Pegasus'dan geldi…

Boeing, 737 Max ve 737 Max 8 tipi uçakların sorunlarını çözmekle uğraşırken bir darbeyi de KC-46 Pegasus tipi uçaklarından alıyor.
Boeing KC-46 Pegasus tipi uçak, Amerika’da üretilen tanker ve stratejik nakliye uçağıdır. Boeing KC-767 nin geliştirilmişi olan KC-46, 2018 yılından itibaren ABD hava kuvvetlerinde kullanılan KC-135 STRATOTANKER uçağının yerini alması düşünülüyordu.
Hava Kuvvetleri alımı durdurmalarının sebebi olarak uçak incelemelerinden yabancı cisim kalıntısı ve FOD bazı kapalı bölümlerde bulduklarını açıkladı. Hava Kuvvetleri sekreteri Heather Wilson teslim alımın ikinci kez durdurulduğunu doğruladı. Boeing ile görüşmelerinin tamamında isteklerinin üretim hatalarının giderilmesi olduğunu belirttiklerini söyledi.
Amerikan Hava Kuvvetleri sözcüsü Ann Stefanek, yabancı cisim buluntuları ile kalite sorunlarının kabul edilmemesi yüzünden açıklanan kararın 23 Martta alındığını bildirdi.
Boeing hava kuvvetlerine bugüne kadar 7 adet KC-46 tipi uçak teslim etti. Stefanek yaptığı açıklamada sorunların, uçağın tasarımı ya da mühendislik alanlarında bir problem olmadığının altını çizdi. Ayrıca Boeing ile görüşmelerinin devam ettiğini ek düzeltmelerin yapılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Exit mobile version