Boeing ve Jeppesen, Emirates Havacılık Koleji’nde Pilot Eğitimi Başlatıyor

Boeing ve Jeppesen, Emirates Havacılık Koleji'nde Pilot Eğitimi Başlatıyor

Boeing, öğrencilerin yüksek kalitede yer ve uçuş eğitimi almasını sağlamak ve ticari pilotların sürekli yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla Dubai’deki Emirates Havacılık Koleji’ne katıldığını duyurdu. Boeing’in yan kuruluşu Jeppesen’in, Emirates Havacılık Koleji ve dünya genelindeki diğer pilot eğitim okullarıyla işbirliği yaparak öğrencilere profesyonel pilotluk kariyerlerinin başlangıç aşamasında rehberlik edeceği belirtildi.

Boeing’in açıklamasına göre, Jeppesen’in sunduğu program, adaylara deneyimsiz başlangıç seviyesinden lisanslı ticari pilotlara kadar farklı eğitim aşamalarında rehberlik sağlayacak kapsamlı bir Boeing uçuş eğitim programının ilk adımı olarak tanımlandı. Ticari Havacılık Hizmetleri’nin bir iş birimi olan Boeing Uçuş Hizmetleri’nin Başkan Yardımcısı Sherry Carbary, “Emirates Havacılık Koleji’nin olağanüstü itibarını, Jeppesen’in güçlü eğitim programıyla birleştirebildiğimiz için oldukça verimli bir işbirliği gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

Carbary, “Jeppesen ab initio pilot eğitim programı, pilot geliştirme sürecinin ilk adımını oluşturuyor ve öğrencilere tam hizmetli bir platform sunmak amacıyla Boeing ve Jeppesen’in havacılık eğitimindeki uzmanlığını kullanıyoruz” dedi. Jeppesen’in ab initio programı, öğrencileri Boeing tarafından verilen jet köprüsü eğitimine hazırlayarak, onlara öğrencilikten jet pilotluğuna geçişte tek bir eğitim kaynağı avantajı sunacak. Ayrıca, Jeppesen’in müfredatına havayolu odaklı unsurlar dahil etmek üzere önde gelen uluslararası havayolu şirketleriyle işbirliği yaptığı ve öğrencilere gerçek dünyadan öğrenme fırsatları sunduğu belirtildi.

2013 Boeing Pilot ve Teknisyen Görünümü raporuna göre, önümüzdeki 20 yıl içinde dünya genelinde yaklaşık yarım milyon ticari havayolu pilotuna güçlü bir talep olması bekleniyor. Jeppesen ve Boeing, bu talebi karşılamak ve yeni nesil pilotları hazırlamak için Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa, Avustralya, Güneydoğu Asya, Orta Doğu ve Güney Afrika’daki önde gelen küresel havayolları, uçuş okulları ve üniversitelerle işbirliği yapıyor.

Exit mobile version