Boeing Tedarikçisi Spirit AeroSystems, Yüzlerce Çalışanın İşine Son Veriyor

Boeing Tedarikçisi Spirit AeroSystems, Yüzlerce Çalışanın İşine Son Veriyor

Spirit AeroSystems, Wichita’daki işgücünden önümüzdeki haftalarda 450 kadar çalışanın işten çıkarılacağını açıkladı. Havacılık şirketi, bu kararın arkasındaki neden olarak Boeing uçak teslimatlarındaki yavaşlamayı gösterdi. Ayrıca, şirketin Boeing tarafından satın alınmak üzere görüşmeler yürüttüğü bildirildi.

İşten Çıkarmaların Nedenleri ve Ayrıntıları

Spirit AeroSystems, ticari uçakların teslimat oranlarının düşmesi nedeniyle bazı çalışanlarını işten çıkaracağını duyurdu. Wichita merkezli şirkette yaklaşık 12.600 kişi çalışırken, 400 ila 450 çalışanın işten çıkarılması planlanıyor. Şirket, bu geçiş sürecini mümkün olduğunca şefkatli bir şekilde uygulamaya kararlı olduğunu belirtti.

Boeing ile İlişki ve Teslimat Sorunları

Spirit AeroSystems, Boeing’in en çok satan 737 Max uçağı için gövde üretiyor. Ancak bu uçakların teslimatları, Boeing’de yaşanan bir kapı paneli patlaması ve ardından ortaya çıkan güvenlik krizi nedeniyle yavaşladı. Geçen hafta, Spirit AeroSystems ilk çeyrek Boeing teslimatlarının 2023’ün aynı dönemine göre %31 azaldığını ve genel teslimatların %11,3 düştüğünü bildirdi. Şirket, yılın ilk üç ayında 616,7 milyon dolar zarar ettiğini açıkladı.

Mali Zorluklar ve Satın Alma Görüşmeleri

Spirit AeroSystems, son yıllarda mali açıdan zorlandı ve en son 2019’da kârlı oldu. Şirket, 2005 yılında ayrıldığı Boeing tarafından satın alınmak üzere görüşmeler yürütüyor. Spirit AeroSystems’in geçen yılki gelirinin yaklaşık %70’i Boeing’den geldi, ancak şirket Boeing’in rakibi Airbus için de parçalar üretiyor. Boeing CEO’su Dave Calhoun, Nisan 2024’te CNBC’ye verdiği bir röportajda, şirketlerin ikinci çeyrekte bir anlaşmaya varmasının büyük olasılık olduğunu söyledi.

Exit mobile version