Boeing, MQ-25 İçin BAE Systems İle İşbirliği Başlattı

Boeing, MQ-25 İçin BAE Systems İle İşbirliği Başlattı

Amerikan havacılık devi Boeing, ABD Donanması’na ait MQ-25 insansız hava aracının modernizasyonu için adım attı. Bu kapsamda, havadan yakıt ikmali sistemi için İngiliz devi BAE Systems ile işbirliği yapılacak.

Boeing, MQ-25 insansız hava aracının yakıt ikmali sistemi için araç yönetim sistemi bilgisayarını güncelleme ve modernize etme çalışmalarına başladı. İngiliz şirketi BAE Systems ile gerçekleştirilecek işbirliğiyle, sistemin entegre bir çözüm sunması planlanıyor.

BAE Systems’den yapılan açıklamada, teknolojilerin yenilenmesinin işlem gücünü artırarak kabiliyet sağladığı belirtildi. Yeni nesil teknoloji olan VMSC, MQ-25’in uçuş performansını artırmayı hedefliyor. VMSC, uçuş yüzeylerini kontrol edebiliyor ve MQ-25 için genel araç yönetimi görevlerini yerine getirebiliyor.

MQ-25, havadan yakıt ikmali kabiliyetini sağlamak üzere tasarlanmış olan ABD Donanması’nın ilk operasyonel taşıyıcı tabanlı insansız uçağıdır. Ayrıca, F/A-18 uçaklarının yakıt ikmali görev yükünü hafifletmeyi ve filonun kapasitesini artırmayı amaçlamaktadır.

BAE Systems Askeri Uçak Sistemleri Kıdemli Direktörü Corin Beck, VMSC’nin MQ-25 için gelişmiş işlevsellik sunarak platformun kritik görevlerini yerine getirmesini sağladığını belirtti. Uygun maliyetli tasarım, uçakta boyut, ağırlık ve güç izini optimize ederken bilgi-işlem gücünü artırmak için dört çekirdekli işlemciler kullanıyor.

Bu entegre sistem, diğer birçok yerleşik bilgisayarın yerini alarak daha fazla kabiliyet sunarken, uçak güvenilirliğini artırıyor ve donanmanın sahip olma maliyetini azaltıyor. Yeni nesil teknoloji, MQ-25’in gelecekteki görevlerini desteklemek için büyüme kabiliyeti sağlıyor ve insanlı-insansız takımın işlevsel konseptine öncülük ediyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir