featured

Boeing mi Airbus mı? Paris'den sonraki en büyük fuar açıldı

Boeing birinci yüzyılını, ileri ticari ve savunma platformlarını göstermek ve geleceğe bakmak amacıyla Farnborough Uluslararası Hava Fuarı’nda eşsiz bir sergi ile kutlayacak.

Şirketin ikinci yüzyılının ilk ticari jet uçağı olan 737 MAX, 11–14 Temmuz tarihlerinde uçuş gösterileri ile havacılık fuarında ilk kez boy gösterecek.
 

Boeing planlanan programdan önce, 2017 yılının ilk yarısında, ilk 737 MAX 8 teslimini gerçekleştirmeyi planlıyor.
Japonya’nın en büyük havalimanı ANA’ya teslim edilecek olan 787–9 Dreamliner da 11–13 Temmuz tarihlerinde uçuş gösterilerinde yer alacak.
Bu model, Japon havayolunu temsilen Farnborough Havacılık Fuarı’na katılan ilk uçak olacak.
11–13 Temmuz tarihlerinde, Boeing’e ait sergilenecek diğer ticari uçaklar arasında, yeni Volga-Dnepr 747–8 kargo uçağı da yer alıyor.
Fuarda günlük uçuş gösterilerinde ileri seviye anti-denizaltı ve anti-yüzey savaş kabiliyetlerine sahip, Gelecek Nesil 737-800’ün askeri türevi olan çok-işlevli P-8A, Boeing’in çok görevli uçağı olan F/A-18F Super Hornet’e katılarak çok yönlü yeteneklerini gösterecek.
Aynı zamanda P-8A uçağı, F/A-18E Super Hornet ve F-15E Strike Eagle ile birlikte statik olarak sergilenecek.
Boeing yenilikteki yüzüncü yılına, Fuar boyunca açık olacak özel bir pavyon ile damga vuracak.Şirketin geçmiş, mevcut ve gelecek teknolojilerinin sergileneceği interaktif gösteriler gerçekleştirilecek.
Aynı şekilde yüzüncü yılını kutlayan “Aviation Week & Space Technology” dergisinin de tüm sayılarının yer aldığı dijital arşive erişim sağlanabilecek kiosklar Boeing Yüzüncü Yıl Deneyiminin göze çarpan etkinliklerinden biri olacak.
İlgili pavyon (OE5), Boeing’e ait ana şalenin (B1–6) ters yönünde, Bofors Hill’in karşısında, Hall 2’nin bitişiğinde olacak.Misafirlerin pavyonu ziyaretleri sırasında kullanımı amaçlanan Boeing Innovations adlı uygulama, Temmuz’da iTunes ve GooglePlay’den indirilebilecek.
Boeing ilk yüzyıl kutlamasının parçası olarak, uçuş harikaları ve insanoğlunun uzaya olan büyük yolculuğuna ilişkin yeni interaktif  “Above and Beyond” sergisinin sponsorluğunu üstleniyor.
NASA işbirliği ile hazırlanan ve özellikle ailelerin ilgisini çekecek olan bu sergi, gelecek nesil mühendis, pilot ve astronotlara ilham vermeyi hedefliyor. “Above and Beyond” sergisi, Greenwich’teki Ulusal Deniz Müzesi’nde 29 Ağustos’a kadar halka açık olacak.
Sergi ile ilgili detaylı bilgiye www.rmg.co.uk/see-do/exhibitions-events/above-and-beyond-exhibition adresinden erişim sağlanabilir.
Havacılık meraklıları fuardaki ürün tanıtım alanlarından ve B Çıkışı’nda yer alacak olan ürün satış pavyonundan Boeing Yüzüncü Yıl tasarımlarını,  önceki nesillere ait koleksiyonları ve uçak modellerine ilişkin özel ürünleri satın alma fırsatına sahip olacak. Ayrıca P-51D Mustang, B–17 Uçan Kale, DC–3 Dakota dâhil tarihi Boeing uçakları hafta sonları halka açık olarak gerçekleştirilecek uçuş gösterilerinde yer alacak veya statik olarak sergilenecek.
Kraliyet Havacılık Cemiyeti ile Boeing, Birleşik Krallık’taki ortaokullardaki gençleri hedefleyen ve bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında gerçekleştirilen “Schools Build a Plane Challenge” programı kapsamında öğrenciler tarafından yapılan RANS Coyote II uçaklarını sunacak.
Programa ilişkin detaylı bilgi için www.boeing.co.uk/sbap adresi incelenebiliyor.
Bu kapsamda Telford’daki Ercall Wood Technology College öğrencileri tarafından inşa edilen hafif uçaklardan biri, 15 Temmuz tarihinde uçuş gösterimine katılacak.
North East Wolverhampton Academy’de yapım aşamasında olan bir diğer uçak da fuarda boy gösterecek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir