Boeing Krizinde FAA’dan Sert Müdahale: 737 Uçakları Acil Denetime Alındı!

Boeing Krizinde FAA'dan Sert Müdahale: 737 Uçakları Acil Denetime Alındı!

Federal Havacılık İdaresi (FAA), acil bir durumda yolcu oksijen maskelerinin doğru şekilde açılmayabileceği endişesiyle Boeing’in 737 MAX ve NG modelleri de dahil olmak üzere 2,600 Boeing 737 uçağının denetlenmesini zorunlu kıldı. Bu direktif, yolcu hizmet ünitesi oksijen jeneratörlerinin konumlarının dışında olduğuna dair çok sayıda raporun ardından geldi, ki bu durum bir basınç düşürme senaryosu sırasında ek oksijen sağlama yeteneklerini engelleyebilir.

Boeing’in 17 Haziran’da havayolu şirketlerine gönderdiği bir bültenle ortaya çıkan sorun, FAA’nın bugünkü kararıyla birlikte ciddiyet kazandı. FAA, bu oksijen sistemlerinin güvenilirliğinin ve emniyetinin sağlanması için aciliyetle denetimlerin yapılmasını gerektirdi.

Boeing’in 737 MAX ve NG uçakları, dünya genelinde ticari havacılıkta yaygın olarak kullanılmaktadır ve bu FAA direktifi, birçok havayolu operatörünü etkileyecek. FAA’nın emri, uçakların yolcu güvenliği için gerekli olan standartları karşılamasını ve olası güvenlik risklerini önlemesini sağlamak amacıyla alındı.

Exit mobile version