Boeing, sürdürülebilir havacılığın geleceğine yönelik vizyonunu paylaştığı ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı.
Şirket, bu raporda, kapsamlı sürdürülebilirlik hedeflerini ortaya koyarken, çevresel, sosyal ve yönetişim (ÇSY) konularında küresel sürdürülebilirlik standartlarıyla uyumlu olarak kaydettiği ilerlemeyi de vurguladı.
Boeing Sürdürülebilirlikten Sorumlu Üst Düzey Yöneticisi Chris Raymond, “Boeing olarak, çevresel, sosyal ve yönetişim konularındaki çalışmalarımızı şirket genelinde daha ileriye taşımak üzere, 2020 yılının Eylül ayında, Boeing içerisinde sürdürülebilirlik birimimizi oluşturduk.
Çalışmalarımız kapsamında paydaşlarımıza cevap verebilirlik ve veri şeffaflığına odaklanan ilk kapsamlı raporumuzu yayınlamaktan ötürü çok mutluyuz. Daha yapılacak çok işimiz olduğunu biliyoruz.
Havacılık sektörünün gelecek nesiller için güvenilirliğini ve sürdürülebilirliğini sağlamak üzere kaydettiğimiz ilerlemeleri paylaşmak konusunda kendimizi sorumlu hissediyoruz ve bu doğrultuda kararlılığımızı sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.
Boeing’in sürdürülebilirliğe yönelik çabaları, insanlar, ürünler ve hizmetler, operasyonlar ve topluluklar olmak üzere dört temel alanda şekillenmektedir. Bu çerçevede, 2020 yılındaki öne çıkan gelişmeler aşağıdaki gibidir:
Temel sürdürülebilirlik önceliklerimiz ve paydaşlarımızın çıkarlarıyla uyum içerisinde altı adet yeni, kapsamlı sürdürülebilirlik hedefi ortaya koyuldu.
Şirketin sürdürülebilir havacılığın geleceğine yönelik vizyonu, filo yenilenmesi, operasyonel ağ verimliliği, yenilenebilir enerji ve ileri teknoloji üzerinden tanımlandı.
Yüzde 100 sürdürülebilir yakıtla çalışan ticari uçakların teslimatının 2030 yılına kadar gerçekleştirileceği taahhüt edildi.
2020 ecoDemonstrator programı kapsamında Etihad Havayolları’yla ortaklık kurularak, havayolunun yeni 787-10 Dreamliner uçaklarından biri üzerinde sürdürülebilir teknolojiler test edildi.
T-7A Red Hawk programında dijital mühendislik araçları uygulanarak, ilk mühendislik kalitesinde yüzde 75 oranında bir artış sağlandı ve montaj süreleri yüzde 80 oranında aşağıya çekildi.
Boeing ve Kitty Hawk’ın ortak teşebbüşü Wisk tarafından geliştirilen tamamen elektrikli ve kendi kendine uçabilen Cora isimli hava taksinin test uçuşlarında ilerleme sağlandı.
COVID-19 pandemisiyle mücadele kapsamında ikmal malzemeleri taşımak üzere hava nakil görevleri icra edildi, topluluk aşılama alanları sağlandı ve Güvenli Seyahat Girişimi yoluyla hava yolculuğundaki sağlık riskleri minimize edildi.
Boeing bünyesindeki farklı bakış açılarını temsil etmek ve tüm sesleri güçlendirmek üzere 20 üyeli Irksal Eşitlik Görev Gücü kuruldu.
Emisyon, atık, su kullanımı ve enerji tüketimini azaltmak üzere 2030 çevresel performans hedefleri belirlendi.
İş yerlerinde net sıfır karbon emisyonu sağlanırken, enerji tüketimi yüzde 12, su kullanımı yüzde 23, katı atık üretimi yüzde 44 ve tehlikeli atık üretimi yüzde 34 oranında azaltıldı.
Boeing, ENERGY STAR Sürdürülebilir Mükemmeliyet alanında Yılın Ortağı Ödülü’ne 2010 yılından bu yana onuncu kez üst üste layık görüldü.
324 milyon dolar değerinde toplumsal bağışta bulunulurken, 23.400 topluluk ortağımız ile birlikte çalışıldı ve 250.000 saat gönüllülük hizmeti verildi.